Az egyházak sem a balliberális ítélőszék szerint néznek ki

2022. augusztus 19. 19:47

Ez csak egy gyenge propaganda. 

2022. augusztus 19. 19:47
null
Pocsaji Miklós

„Hogy mitől lesz az ember jó ember – szerintük például attól, hogy nem vágja ki a fákat. Nem attól, hogy Isten előtt jó – ez lenne a keresztyén alapvetés – hanem hogy nem vágja ki a fákat. Akkor se, ha sokan esetleg megfagynak télen – kit érdekel? Micsoda humanizmus és filantrópia!

Ha maradunk ennél példánál, akkor az se érdekes, hogy nincs szó a magyar erdők kiirtásáról, azaz a tiltakozás eleve okafogyott. Narratívájukban arról sincs szó, hogy sokaknak ez azt fogja jelenti, hogy lesz tűzifájuk és mégsem fagynak meg télen. (Jelenleg tűzifára csak 2023-ra vesznek fel előrendelést).

Ez is az ideológiák egyik jellemzője, hogy nem érintik meg a realitás talaját. A realitás mindegy, a lényeg, hogy az ideológiának megfeleljen minden és mindenki. Innen tudhatjuk, hogy az ideológia képes meggörbíteni még a teret is! Vagy ez is sci-fi?

A jó kérdését ma már nem Isten mondja meg, hanem egy ideológia és a civil társadalomban hálózatosan működő csoportjai és emberei, mint akik próféták és tanítók. Isten helyére egy ideológia állt – és ez imposztor jelenség! Mindezt lehet, csak ez NEM keresztyén, HANEM masszívan balliberális ideológia!

Mert a keresztyénség (és egyhazai) számára nem egy ideológia a meghatározó, hanem Isten személye és akarata, amit a Bibliában hozott nyilvánosságra. Ez azért durva, mert ha lehull keresztyén álarc, akkor csak egy balliberális ideológia meztelensége marad. Csoda, hogy az egyházak nem foglalkoznak azzal, hogy »mit kíván ez az ideológia«? Valójában ez a normális, mert az egyházak hite- hitvallása forrása nem a balliberális, progresszív »vallás«, hanem Isten és a Szentírásban adott kijelentése. Pont!

Aki/ akik nem Istent teszik a megfelelés origójába, hanem a keresztyén jelzőt mintegy átvivő felületnek használva a progresszió „vallását” implantálják „ez a keresztyén hozzáállás” jelszóval a tudatokba – azok valójában keresztyén-ellenesek és egyház-ellenesek. Így kéne ezt a dolgot “szemlélni”.

A SZEMLÉLEK “META” ÉRZÉSFORMÁLÁSA

Nézzünk meg csupán csak két posztot a szemlélek oldalon!

Az egyik legyen Hodász atyáé, aki mosolygó doktor bácsis arccal állapítja meg: A magyar társadalomnak valószínűleg szorongáscsökkentésre lenne szüksége! (ITT) Lényegében a poszt arról beszél, hogy a média és a politikai kommunikáció polarizálják a magyar társadalmat és az emberek ezért szoronganak (nem a Covid, nem a háború és nem annak következményei miatt). Más szavakkal: betegek vagyunk!

A másik az a poszt, amely jelen írásomat ihlette: Fajkeveréstől a fatüzelésig – így reagáltak az egyházi vezetők (ITT). Az egyházak fontos kérdésekben nem mondanak semmit, illetve az evangélikusok igen – ők példaszerűek, ők jók. (Más kérdés, hogy ez sokszor egybeesik azzal, amit a progresszió mond, persze finoman. Innen érhető ennek „jósága”).  

Ezek után a blogot olvasókban vajon milyen érzelmi állapotok jönnek létre? Ha alapot adnék mondanivalójuknak én bizonyára azt érezném-gondolnám, hogy Magyarország egy beteg hely, beteg egyházakkal…

Ez aztán a látens, »meta-befolyásolási« technika! (amúgy nagyon keresztyéni, hívő – mindenféleképpen… és ebben a nehéz helyzetben érthető is és talán szükségszerűnek mondható). A helyzet a sulykolt érzéssel és a belőle felemelkedő gondolatokkal szemben az, hogy Magyarország egy nagyon jó hely és az is marad – erről tenni fogunk, amennyire rajtunk áll.

Nem beteg lelkületű – ellentétben sajnos a nyugati világ lassan már egészével – hanem egészséges gondolkodású. Ha szorong, akkor nem a politikai polarizáció miatt, hanem azért mert »Winter is coming«. De ez normális. Mit szóljanak a németek? Merthogy ők egyenesen rettegnek és szintén nem a közbeszéd és a polarizáció miatt. A normalitás, ami ma hiánycikk: itt még fontos, nálunk meglévő érték – nagyon is jó hely ez, többnyire egészséges gondolkodással. Lehetne minden jobb? Igen mindig, de favágás ez a fanyalgás.

Az egyházak sem a balliberális ítélőszék szerint néznek ki – ez csak egy gyenge propaganda. Hogy lehetnének jobbak? Minden bizonnyal! De ennek forrása nem egy vallásként működtetett ideológiában, hanem Istenben! Mi egyedül Krisztusnak akarunk megfelelni! – mert keresztyének vagyunk!”

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2022. augusztus 22. 19:14
A jokereszteny a bibsyhk szerint nem iszik nem eszik nen szarik nem baszik es nem a mindenseghez meri magat, mert ezek a libsyhknek a valodi problemak
síróbohóc
2022. augusztus 21. 14:20
Nem szopnak a ministránsok, vagy mitől ilyen frusztrált az atya?
csulak
2022. augusztus 20. 18:44
baloldal=szaroldal
A ló kérdez
2022. augusztus 20. 17:12
A szerző hivatkozik a Bibliára, amiből tudhatjuk, hogy Isten az embert a maga képére teremtette. Ezek után jogos a kérdés, hogyha egy magát vallásosnak - reformátusnak - tartó ember az emberi fajok keveredésének nem kívánatos voltáról beszél, arról mi az egyházak véleménye? Hodász atya felszentelt pap, a blogjában leírtak aligha függetleníthetők ettől a ténytől. A liberalizmust pedig ne vegyék szájukra azok, akik nem tudják mit jelent és milyen szerepet játszott a magyar történelemben (Deák, Széchenyi). A "balliberális" kifejezésnek pedig nincs értelme - de ehhez megint tisztában kéne lenni a liberális fogalmával. Arra meg kíváncsi lennék, kit/mit ért a szerző balliberális ítélőszék alatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!