Ukrajna kapott még egy adagot a rettegett HIMARS-rakétavetőkből

2022. augusztus 01. 19:57

Sőt, MARS II német rakétarendszereket is kaptak.

2022. augusztus 01. 19:57
null

Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter közösségi oldalán adott hálát az Egyesült Államoknak, amiért újabb négy HIMARS tüzérségi rakétarendszert kaptak. Ezeknek az eszközöknek a hatótávolsága nagyobb és pontosabb, mint az ukránok szovjet érából megmaradt eszközei. 

Így az ukrán erők olyan orosz célpontokat is eltalálhatnak, amelyek korábban elérhetetlenek voltak”

– áll a jelentésekben.

Reznikov szerint a HIMARS az idei nyár legnagyobb slágere lett az élvonalban. A most érkezett rakétarendszer mellett szintén hétfőn kapta meg Németországtól az MLRS MARS II rendszert is Ukrajna. A MARS II az M270 MLRS német fejlesztése, amelyet az amerikai hadsereg is használ. Hatótávolsága hasonló az Egyesült Államok által Ukrajnának adományozott HIMARS-rendszerhez, kapacitása kétszer akkora, hat helyett egyszerre 12 rakétát tud kilőni, de valamivel kisebb a manőverezési képessége.

Nyitókép: Anatolii Stepanov/AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florand22
2022. augusztus 02. 16:02
A vége az lesz, hogy az oroszok végigszántják hiperszonikus rakétákkal Ukrajnát és mindenki megy haza. Már akinek lesz hová.....
Attologic
2022. augusztus 02. 15:22
...és ha egy ilyet feldugnának Bidé seggébe? helyrebillenne a sztrókos agya? .annyit talán javulna hogy nem a klotyóra indul el az ovális iroda helyett. Na mindegy, majd fogadja a klotyón a lotyókat, azt már a Clinton is nyomta, mármint hogy Mónika bugyija ott csúszott le...vagy az övé az ovális orális teremben? Mekkora szar ez az amerika hogy még nem dózeroltatta le, egyre ocsmányabb dolgok történnek az ovális...vagy orális iroda-terem körül... Nálunk is időben ki kéne rúgni a hazaárulókat a Nemzetpalotából, nehogy összedőljön....
Tatulus
2022. augusztus 02. 13:32
Azért a pofátlanság teteje, hogy Ursula siránkozik, miszerint az oroszok leállíthatják a gázszállítást - az nem jut eszébe, hogy az általuk szállított fegyverekkel orosz katonákat gyilkolnak meg, hogy korábban mukkanás nélkül nézték az ukránok kisebbségekkel szembeni kegyetlenségeit, és a NATO is szívesen beköltözne Ukrajnába. Az meg végképpen a pofátlanság teteje, hogy sírnak, mikor ők jelentették ki, nem kell nekik az oroszoktól semmi. Én azt várom, hogy az éppen csordogáló olajat a tél közepén leállítják az oroszok, aztán csak észre térnek a népek, hogy kik ezek a liberálnácik, akiket hatalomra juttatak.
Volo
2022. augusztus 02. 10:55
Azt mondják továbbra is a libsik, kitartunk a háborúban az utolsó ukránig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!