Zacher szerint zárt térben ismét maszkot kéne hordanunk

2022. augusztus 05. 18:15

Az orvos szerint az adatokból kivehető, hogy ősszel újabb hullám várható.

2022. augusztus 05. 18:15
null

Zacher Gábor pénteken adott interjújában arra buzdított mindenkit, hogy zárt terekben ismét kezdje el hordani a maszkot. Elmesélte, hogy a hatvani kórházban napi hét-nyolc Covid-pozitív beteg kerül hozzájuk, ami az ottani beteglétszámhoz viszonyítva elég sok.

Közülük mindennap legalább egyet fel kell venni az osztályra. Nem azért, mert a Covid-fertőzés olyan súlyos, hanem az egyéb betegségei mellett veszélyes lehet”

– mesélte, majd azzal folytatta, minél többször kapja el valaki a koronavírust, annál enyhébb lesz a betegség lefolyása, de az adatok alapján szerinte az látszik, hogy ősszel újabb hullám várható.

Kijelentette, a nagy fesztiválokon indokolt lenne a maszkviselés, hiszen kis helyen zsúfolódik össze sok ember. A koronavírus kormányzati portálon megjelent legfrissebb számok is emelkedést jeleznek, hiszen egy hét alatt összesen 96-an veszítették életüket koronavírusban, és 1593-an vannak kórházban. Az elhunytak száma egy hét alatt majdnem duplázódott, csaknem 22 ezer új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chuck88
2022. augusztus 06. 08:26
Nem fogunk csicskarongyot hordani egy ilyen enyhe vírus miatt. Ja és a kurva anyád.
sersem
2022. augusztus 05. 23:22
Hordják a rabszolgák!
FreedomEva3
2022. augusztus 05. 23:04
Zacher meg hordja el magát, de gyorsan!
tgely
2022. augusztus 05. 22:11
A COVID döntően aeroszol alapon fertőz, ami statikus elektromosság függő. A maszk jól véd. Zárt térben a statikus potenciál számít, amit mikrotérben (szoba) már akár egy korszerűtlen wolfram szálas égő lámpa is képes jól tompítani. Mobil hívás vagy hívás fogadás maszk nélkül főleg egy légkondícionálással hőszabályozott közösségi térben nagy mértékben növeli a fertőzés kockázatát függetlenül attól, hogy van-e ott éppen bárki más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!