Kovidválság ide, „kormányzati kivéreztetés” oda, tanácsadókra azért jutott közpénz Őrsiéknél

2022. december 05. 16:01

Az Adatradar kikérte a baloldali vezetésű második kerületi önkormányzattól a tanácsadói szerződéseket. Tanulságos lista!

2022. december 05. 16:01
null

Horn Gyula egykori titkárságvezetője, az SZDSZ volt önkormányzati képviselője, illetve a Policy Solutions korábbi munkatársa is adott már tanácsot a II. kerületi önkormányzatnak.

Legalábbis ez derül ki abból az adatigénylésből, amelyet az Adatradar nyújtott be az egyébként még MSZP-s színekben politizáló (de folyosói pletykák szerint a Gyurcsány-pártba tartó) Őrsi Gergely vezette önkormányzatnak.

A portál azt írja, csupán az egyes kontraktusok kivonatait kapták meg, amelyekből nem derül ki, hogy havi hány órában, milyen formában kellett rendelkezésre állniuk a megbízottaknak. 

Feltűnő továbbá – teszik hozzá a cikkben –, hogy a tanácsadók feladatai nem igényelnek speciális szakértelmet,esetenként pedig fedik egymást. Volt időszak, mikor egyszerre ketten is foglalkoznak kulturális kérdésekkel, rendezvényszervezéssel, és volt idő,

amikor hárman nyújtottak kommunikációs segítséget Őrsinek.

Ami a konkrét neveket illeti

  • Baranyi Mária a kerületi vezető külpolitikai és protokoll-tanácsadója. Baranyi a Horn-kabinet regnálása idején a Miniszterelnöki Hivatal titkárságvezetője volt. Pár éve Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester mellett is feltűnt, a vásárhelyi politikus kabinetirodáját vezette. 2020. március 23-tól havi bruttó 200 ezer forintért dolgozik a II. kerület külkapcsolatainak fejlesztésén, írja az Adatradar.
  • Merker Dávid egykori SZDSZ-es önkormányzati képviselő kulturális, emlékezetpolitikai és turisztikai ügyekben adott tanácsot az önkormányzatnak.
  • Lóránd Gergely 2010-ben még az MSZP színeiben indult a második kerületi helyhatósági voksoláson, három éve a baloldali összefogás választási bizottsági delegáltja volt. Lóránd Őrsi mellett dolgozik: 2019. október 21-től 2021. február 28-ig havi 390 ezer forintért, azóta havi 220 ezer forintért alkalmazottként.
  • Varga Áron korábban a baloldali szellemű Policy Solution nevű think tanknek dolgozott, a portál adatigénylése alapján 2022 novemberében még élő, megbízási szerződése volt a kerületi önkormányzattal. Havi, bruttó 150 ezer forintért cserébe mások mellett politikai elemzéseket, szövegeket készít, erősíti Őrsiék kommunikációját.
  • Varga mellett Gyülvészi András, Szekerák Ádám, valamint Morris Kristof Park neve is feltűnik az Adatradar cikkében.

Gyülvészi egykor az MSZP környékén dolgozott, 2019. október 21-től 2020. április 30-ig a polgármester kommunikációs főtanácsadójaként ténykedett. Majd mint a közösségi kapcsolatok igazgatója, bekerült a hivatali állományba. Szekerák 2020.03.01. és 2020.11.15. között volt Őrsi PR-tanácsadója, kommunikációs stratégiaalkotásért felelős megbízottja. A jobbikos Morris Kristof Parkot pedig az egyik alpolgármester fogadta fel, teszi hozzá a portál.

Bérleti kedvezmények a kerületben

Tanácsadásokon túl érdemes erre is kitérni: mint azt a Mandiner.hu megírta, kormánykritikus civilek kaptak jelentős bérleti kedvezményt Őrsi kerületében, az úgynevezett Margit-negyed program keretében.

Így a Tilos rádió korábbi munkatársa, Fekete Angéla, a Greenpeace Magyarország Egyesület, illetve a Soros György alapítványa által is támogatott Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány.

Ismét egy kormánykritikus civil kapott jelentős bérleti kedvezményt Őrsi és Berg kerületében

Immár Fekete Angelika (Analóg Angelika ) is elmondhatja magáról, hogy a Greenpeace Magyarország Egyesület, a Soros György alapítványa által is támogatott Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány mellett ő is kapott a baloldali vezetésű II. kerülettől lehetőséget arra, hogy jelentős kedvezménnyel bérelhessen önkormányzati ingatlant Budapest egyik legértékesebb részén.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mondeos
2022. december 05. 18:14
Remélem Hadházi úr nem fog sátrat verni mert éjszakánként már hidegek vannak.
jobbközépen
2022. december 05. 17:10
Hogy is mondta Thatcher. " A szocialistákkal az a baj hogy mindig kifogynak a mások pénzéből ".
nempolitizálok
2022. december 05. 16:56
Egész kis ballibsi csordát tartanak el a II. kerületi lakosok.
nyugalom
2022. december 05. 16:47
A Margit krt jardaja, zöldje megújult, rben, de minden masodik üzlet evek óta zárva, a regi etterem es udvara koszos lebuj, romkocsma fele! Ott főznek, sütnek a szutyokban! Dicseretes! Amcsi kepek, fodrasz a libsiknek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!