Lemondott az új-zélandi miniszterelnök

2023. január 19. 06:07

A 42 éves kormányfő kimerültséggel indokolta váratlan döntését.

2023. január 19. 06:07
null

Meglepetés: Nem a választás időpontját, hanem lemondását jelentette be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök – közölte a Guardian. Ardern eredetileg a 2023-ban esedékes választás időpontját jelentette volna be helyi idő szerint csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján.

Váratlanul azonban közölte a jelenlevő újságírókkal, hogy nem indul újra a kormányfői tisztségért a következő választáson, és a jelenlegi ciklusát sem tölti ki, legkésőbb február 7-ig távozik a pozícióból. 

A felelősség, hogy tudd, mikor vagy a megfelelő személy a vezetésre, és azt is, mikor nem” – fogalmazott Ardern könnyeit visszatartva.

Nyitókép: MARTY MELVILLE / AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. január 19. 17:50
Ujujujj! Új Új-Zélandi lesz! De miért sír? Mi lesz Magyarországgal? (Bástya/Orbán elvtárst nem lesz ráérő ideje szidni?) Ja, Szidni az Ausztrália.
teljesenertelmetlen
2023. január 19. 16:19
:))))))))))) Ez is azt hitte, hogy elég lesz, ha "szépen mosolyog" és puncija van. Hát nem.
de France
2023. január 19. 15:08
Minden tiszteletem Jacinda Ardernnek. Mint az ausztrál miniszterelnök mondta : megmutatta az egész világnak hogy kell kormányozni ésszel és erővel...Bebizonyította hogy az empátia és az intuíció nagy vezetői tulajdonságok. Gratulálok pályafutásához és új életéhez amelyet egyelőre családja körében kíván eltölteni. Egy bölcs, kedves, becsületes politikus aki nem ragaszkodik görcsösen a hatalomhoz és nem hiszi azt hogy pótolhatatlan. Mert a temetők tele vannak "pótolhatatlan" emberekkel, ugye...
Rodolfo
2023. január 19. 14:02
Szép kis gyáva és lusta politikus. Kimerült, lemond, ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!