Skrabski Fruzsina, a kiváló Puzsér Róbert – és Orbán Viktor „egyetlen ígérete”

2023. június 19. 17:01

Nem mondod, hogy neked ez rá volt írva a szavazólapodra, Róbert? Nizalowski Attila jegyzete.

2023. június 19. 17:01
null
Nizalowski Attila

Néhány napja érdekes közszolgálati cikk jelent meg arról, hogy hogyan viselkedjünk cápatámadás idején. Nem éreztem magamhoz közelinek a témát, mégis rákattintottam. Abban bíztam, hogy hátha mond valami érdemlegeset nekem is, mielőtt elindulok a piacra fermentálni való nyers tejért és uborkáért.

De nem mondott, persze. A cikk szerzője dölyfösen csak azokra gondolt, akik a délszaki tengeri nyaralást megengedhetik maguknak.

Volt viszont a cikkben egy tanulságos videó. A tengerbe beúszó, meggondolatlan orosz turistát cápafogak szaggatják szét rajta, míg az ide-oda dobált testrészek végleg el nem merülnek a hullámsírjukban. (Maradjunk ennél a verziónál, mert a nyelés nem látszik.)

Azért említem ezt az érdekes cikket, mert Puzsér Róbert érdekes cikket írt Skrabski Fruzsináról,

és az írása erősen hajaz a tárgybani videóra.

Csak az nem világos egyelőre, hogy ki rángatott és tépett benne kit.

Szóval azt írja: „Skrabski Fruzsina jól emlékezhet arra, mi volt Orbán Viktor egyetlen ígérete a magyaroknak a 2010-es fülkeforradalma előtt: megígérte, hogy számonkéri Gyurcsány Ferencet. Erre az egy ígéretére kapott a magyar társadalomtól kétharmados többséget az Országgyűlésbe, és pont ez nem teljesült. Íme: ennyit ér a jogbiztonság Magyarországon, ennyit érnek a kilőtt szemek, ennyit érnek a megnyomorított életek – akár Skrabski Fruzsina is észrevehetné.

Az első észrevételem, Róbert, azzal kapcsolatos, hogy Orbán Viktornak miniszterelnökként nem volt tiszte 2010-ben az igazságszolgáltatás, de a „szörnyű diktatúra” persze nagyon is felfejlődhetett azóta erre a szintre...

A másik, hogy a kormányprogram sose jelentett sehol jogi kötelmet, még az NDK-ban sem, pedig ott már a hatvanas években számítástechnikai eszközzel tervezték a népgazdaságot.

Harmadrészt a kormányprogram mint moral concept a kilencvenes években kezdett szublimálni Nyugaton, és a 2000-es években már nálunk is nagyüzemi gyakorlat volt az elsinkófálása, ilyen válság, olyan válság, na ugye. Orbán Viktor pedig, még ha, tegyük fel, sinkófált is, akkor is csak a „majomszokás” hibájába esett, amiről azért neked is lehetnek tapasztalataid (vö. a cementgyár arcú híres színész kocsma előtti kövesútra hívó kibeszélő esetét a sajtónyilvánosságban, XVI. rész).

Mindez persze nem fontos.

Nem mondod, hogy neked ez rá volt írva a szavazólapodra, Róbert?

Jelzem Skrabski Fruzsinának, hogy Magyarországon mindenki tudja, miért nincs börtönben Gyurcsány

Bátran kinyithatja a szemét, már nincs hatalmon Gyurcsány, hogy kilövesse.

Beindult egy kampány, ami megpróbálja eltüntetni Gyurcsány múltját

Minden Gyurcsány-kép mellé teszek áldozatot, mert nem szabad hagyni, hogy legalizálja magát!

(Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. július 20. 11:32
...
BAJA
2023. június 19. 23:26
Ne már, pomt ezt a diktatorikus arcot tömjénezi? Veszélyben Kína!
Cross Wire
2023. június 19. 19:37
" ők Orbán "árnyékserege" akik a lekaraktergyilkolt Gyurcsány holttestére felállnak és onnan hirdetik az "igét" " Le van gyilkolva??? Lehet.. de egy zombi-Gyurcsány éppen annyira önjáró és értékelhető veszélyforrás. Temessétek el akkor végre, hassal lefelé, a szívén verjetek ét egy fokhagymával bekent karót é szórjátok a tetemére a harminc ezüstöt.. oszt jóóónapot. Az ellenzék vessen ki magából mindenkit, aki nyíltan, vagy szemérmesebben, de Magyarország ellenében cselekszik, kihasználva mandátumát/pozícióját. A hatalom csak a néptől eredhet, nem Washingtoni szivarszobák lidérceitől..
Nemkellnév
2023. június 19. 19:21
Puzsér csupán az átlag alatt tájékozott és az esetleg informálódni kívánó primitív embereknek a fekete öves Csak Norisza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!