Államosítsuk vissza a Ladát!

2009. augusztus 07. 08:10

A Ladákat gyártó cég államosítását követelték a munkások, miután a társaság vezetése csökkentené a bérüket.

2009. augusztus 07. 08:10

Oroszország legnagyobb autógyára, az AvtoVAZ több mint 1 500 dolgozója gyűlt össze Togliattiban, ahol a gyár is működik. A gyár legfontosabb, független szakszervezetének vezetője a tüntetésen bejelentette, hogy követelni fogják az AvtoVAZ államosítását. "Legyen a gyár állami és ne privát kézben" - mondta az érdekvédelmi vezető.

A vállalat - amelyben a Renault-nak 25 százalékos részesedése van - korábban cáfolta azt hírt, miszerint a társaságnál jelentős elbocsátásokra készülnek a kereslet visszaesése miatt. A munkások jövedelmét azonban drasztikusan mérsékelnék szeptember elsejétől. A tervek szerint 20 órás munkahetet vezetnek be, amellyel a havi fizetés a gazdasági válság előtti 21.931 rubeles (706 dollár) felére csökkenne.

A Lada államosítását követelik a munkások (Totalcar)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!