Kizárták a Renault-t, az ítéletet két évre felfüggesztették

2009. szeptember 21. 15:28

Briatorét örökre, volt mérnökét öt évre tiltották el az autósporttól.

2009. szeptember 21. 15:28
Kizárta a Forma-1-ből a Renault-t Nelsinho Piquet tavalyi, szándékos szingapúri karambolja miatt a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) bírósága, a Motorsport Világtanács, de a büntetést két évre felfüggesztette. A bundázást kitervelő Flavio Briatorét végleg, segítőjét, a mérnök Pat Symondst öt évre tiltották el a Forma-1-től és minden motorsporttól. A karambolt végrehajtó Nelsinho Piquet vádalkut kötött, büntetlenséget kapott. Mindegyik határozat jogerős.

Renault: kizárás, de 2 évre felfüggesztve (Sport Géza)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csi
2009. szeptember 22. 13:48
Az apja sem volt egy jellem, de tudott vezetni.
luccy
2009. szeptember 22. 10:30
Hát igen, Piquet nem valami tisztességes. Bár bennem felmerült az a kérdé,s hogy vajon valóban annyira béna pilóta volt, vagy már eleve azt is utasításba kapta, hogy így kell versenyeznie?
zoli28
2009. szeptember 22. 10:02
Azóta az is kiderült, hogy Nelsinho Piquet lényegében vádalkut kötött a FIA-val, ezért ő nem kap semmilyen büntetést. Az én szememben ő ennek a történetnek a leggerinctelenebb alakja. Amíg kapta a fizetését, és versenyezhetett a Renault-ban, semmi problémája nem volt azzal, hogy egy ilyen tisztességtelen játékra felhasználták. De miután mennie kellett, mert semmilyen teljesítményt nem tudott letenni az asztalra, feldobta a bűntársait, hogy így álljon bosszút. Emberileg nulla, még Briatore-nél is nullább.
luccy
2009. szeptember 21. 20:03
Nem tudom sajnálni őket... Megérdemlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!