Botrányos Smer-hangfelvétel

2010. június 10. 17:33

Robert Fico bizonyítékokat követel az ellenzéktől pártjának nyolc éves pártfinanszírozási botránya kapcsán. Az ellenzék és a sajtó kezébe került egy leleplező hangfelvétel.

2010. június 10. 17:33

A Sme napilapnak eljuttatott hangfelvételen Robert Fico hallható, amint a pártja által szerzett szponzoráció mértékét ecseteli. A Smer egyik alapítója azt mondja: a pártelnök maga is szerzett tízmillió koronás nagyságrendű adományokat, melyekért cserébe egyes vállalkozóknak fontos tisztségeket adományozott.

A pártot a 2002-es kampányban való hússzoros túlköltekezéssel vádolták meg. A szalag létezését Daniel Lipšic, a KDH alelnöke is megerősítette: „Tulajdonomba került egy hangfelvétel, amely megerősíti azt a feltételezést, miszerint a Smert törvénytelen módon szponzorálták. Ma reggel beszéltem az államügyésszel, és rendelkezésére bocsátottam a szalagot, hogy kiegészítsem vele a feljelentésünket Nem akarok a médiában  foglalkozni a bizonyíték tartalmával, a hatóságokra hagyom ezt”.

Robert Fico folyamatosan cáfol és a hangfelvételt hamisítványnak minősítette. Buhomil Hanzel, a botrányt kirobbantó egykori képviselő a svéd nagykövetségen adta le a szalagot arra az esetre, ha valami baj érné. Arra a kérdésre, hogy a hangfelvétel bizonyíték-e, arra Hanzel családi okokból nem válaszol.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcsi75
2010. június 11. 12:24
Csaló-sikkasztó és betörő-autótolvaj páros még a volt magyar kormány tagjait is übereli! Méghogy Szvatopluk te...................
Arma Gedeon
2010. június 11. 11:57
Ficó magától értetődően ellenségünk, de ha nem vakítana el titeket az indulat, feltűnne, hogy szlovákiai liberális bírálói tipikusan a hazai Szadi-csapatra emlékeztetnek. Az ottani Progresszívek. Ez a banda ideológiai- értékalapon nem állhat közell magyar konzervatívokhoz, Ficó meg sajnos a helyzet logikája miatt ellenfél. Kemény ellenfél.
Arma Gedeon
2010. június 11. 11:55
Nem bírtok felülemelkedni a saját helyzeteteken. Képzeljétek, hogy a Marsról jösztök megfigyelőnek a Kárpát-medencébe. Melyik kormányzat védi keményebben nemzeti érdekeit (a koncot) a szomszéddal való konfliktusban kormányokon átívelően, a magyar, vagy a szlovák? Ideje Ficótól tanulnunk. Vele magával szemben is... A pártfinanszírozás mindenhol egy trágyadomb, ne mondjátok, hogy nálunk nem.
Merillincs
2010. június 10. 20:40
"Az, amit önök a Sme-ben tesznek, páratlan, maguk csak naponta élvezkednek a miniszterelnökre. Ez már mánia. Mindenkinek kellemes szexuális élményt kívánok" - jelentette ki Fico. A stílus maga az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!