Az angol királynő 88 éves

2014. április 21. 15:59

Díszlövésekkel és új hivatalos portréval tisztelegtek a 88 éves II. Erzsébet előtt. A királynő születésnapját „hivatalosan”, az évszázados hagyománynak megfelelően majd csak a júniusi színpompás katonai tiszteletadással ünnepli meg Nagy-Britannia.

2014. április 21. 15:59

Az uralkodó születésnapját „hivatalosan, az évszázados hagyománynak megfelelően majd csak a júniusi színpompás katonai tiszteletadással ünnepli meg az ország, de a hétfői tényleges születésnapon a Buckingham-palota mellett elterülő Green Parkban 41, a Tower erődjének tövében, a Temze partján 62 ágyúlövés jelezte az alattvalóknak az évfordulót.

A születésnap alkalmából az udvar új fotóportrét is közreadott a királynőről. A képet a 76 esztendős David Bailey, az egyik legnevesebb kortárs brit fotográfus készítette még márciusban a Buckingham-palotában.

II. Erzsébet királynő nem csupán a nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója, de az európai történelem legrégebbi monarchiájának, sőt – a pápaságot nem számítva – a legrégebben létező európai intézménynek az élén is áll.

A brit uralkodó az összesen 54 tagállamot számláló, zömmel az egykori brit gyarmatokból álló, önkéntes szerveződésű Nemzetközösség tagállamai közül – az Egyesült Királyság mellett – tizenötnek ma is az alkotmányosan elismert államfője, köztük olyan parányoknak, mint Tuvalu, és olyan földrésznyi óriásoknak, mint Kanada és Ausztrália.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. április 22. 15:03
Ráadásul Magyarországon ugyanaz a társaság éljenzi az angol királyságot, akik megvetik és becsmérlik a magyar királyságot.
1120
2014. április 22. 10:41
God Save The Queen!
aehrenthal
2014. április 22. 01:07
Isten éltesse Őfelségét még jó hosszú ideig!
David Karúszó
2014. április 22. 01:01
https://www.youtube.com/watch?v=9WajRffn0PM https://www.youtube.com/watch?v=rN9naTimz_M
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!