Mégsem adták el a velencei szigetet

2014. június 12. 09:45

Az olasz állami vagyonügynökség megsemmisítette annak a velencei szigetnek az adásvételéről szóló szerződést, amit májusban árvereztek el, és így magánkézbe került volna. Véleményük szerint a győztes licit nem érte el a sziget valós értékét.

2014. június 12. 09:45

Megsemmisítette a Poveglia szigetének adásvételéről létrejött megállapodást az olasz állami vagyonügynökség. A velencei szigetet egy olasz vállalkozó akarta megvásárolni 513 ezer euróért. Nagy értékű földterületről lévén szó az olasz vagyonügynökség hivatala felülvizsgálta a sziget eladásáról májusban Velencében rendezett árverés eredményét és megállapította, hogy a nyertes vevő által felajánlott valamivel több mint fél millió euró (mintegy 150 millió forint) „kevés” Poveglia szigetéért. Így a sziget egyelőre Velence város tulajdona maradt. A vagyonügynökség szerint az egyik legnagyobb velencei szigetnek számító Poveglia értéke mindezt jóval meghaladja, annál is inkább, mivel beépíthető területről van szó. 

A 7,25 hektáros és a hatvanas évektől lakatlan Poveglia szigetét a velencei önkormányzat bocsátotta árverésre. A kikiáltási ár 513 ezer euró volt, ezt egyedül Luigi Brugnaro velencei vállalkozó volt képes állni. 

A szigetért a velencei lakosok is internetes pénzgyűjtést indítottak: 160 ezren csatlakoztak és 420 ezer eurót tudtak összegyűjteni, ami nem bizonyult elegendőnek. A velenceiek azt szeretnék, ha Povegliát zöldövezetként őrizné meg a városi önkormányzat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!