Facebookon vitázik a korrupcióellenes ügyészséggel Ponta

2015. augusztus 19. 16:31

A román korrupcióellenes ügyészség adócsalással vádolja Victor Ponta román kormányfőt: a DNA szerint Ponta 2007-2008-ban valós munkavégzés nélkül vett fel több mint 180 ezer lejnyi ügyvédi honoráriumot. A kormányfő a Facebookon viszont azt írta, hogy a kérdéses adóösszeget megfizette, így nem érte kár az államot.

2015. augusztus 19. 16:31

A nyilvánosság előtt folytat jogvitát a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA) Victor Ponta román kormányfő, aki ellen okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást június elején.

A politikust szerdán harmadik alkalommal idézte be gyanúsítottként a DNA, ahol átadták neki az ügyében készült független könyvvizsgálat egy példányát. A vádhatóság később közölte: Ponta 2007-2008-ban valós munkavégzés nélkül vett fel több mint 180 ezer lejnyi (1 lej = 70 forint) ügyvédi honoráriumot Dan Sova szenátor cégétől, amely így több mint 51 ezer lejes kárt okozó adócsalást követett el.

Ponta egy Facebook-bejegyzésben manipulálásnak nevezte annak elhallgatását, hogy a Sova-féle cégtől kapott honoráriumért ő viszont 53 ezer lejt adózott, tehát a román államot szerinte nem érte kár.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. augusztus 19. 19:12
...Nem bontotta ki az igazság minden szeletét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!