Tárki: A magyarok szerint az EU legnagyobb baja a bevándorlás

2016. április 11. 17:41

A bevándorlást tartja az Európai Unió legnagyobb problémájának a magyarok kétharmada a Tárki új kutatása szerint. A magyarokhoz hasonlóan gondolkodnak a csehek, az észtek és az olaszok is.

2016. április 11. 17:41

A magyarok kétharmada az Európai Unió legnagyobb problémájának tartotta a bevándorlást 2015 szeptemberében – közölte kutatási eredményeit a Tárki hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy az unió egészében 2013-ról 2015-re háromszorosára, 47 százalékra nőtt azok aránya, akik ugyanezt gondolták. A magyarokhoz hasonlóan a csehek, az olaszok és az észtek is kétharmados arányban vélekedtek így – ették hozzá.

A legálisan érkező bevándorlókat és az EU-nak az illegális bevándorlást szabályozó migrációs politikáját a svédek fogadták el leginkább, őket követték a németek, a luxemburgiak és a dánok.

Az elutasításnak három eltérő típusa rajzolódott ki Európában. A csehek és a szlovákok mindkét szempontból a legelutasítóbbak. A magyarok és a bolgárok a bevándorlást elvetik, de az unió migrációs politikájával szemben nem teljes mértékben elutasítóak. A görögök és a ciprusiak pedig nem kérnek a bevándorlókból, ám kifejezetten támogatják az EU-nak a szabályozásra irányuló erőfeszítéseit – olvasható a közleményben.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2017. június 16. 22:14
Szégyelljék magukat a gazdag európai hatalmak. Egy kicsi ország az, amely igyekszik feltartóztatni a migránstömeget. Nem hiszem el, hogy a kétmillió lakosú Macedónia az, amely felvállalja a konfrontációt az Idomeninél beragadt erőszakos arabokkal.
Vezetéknév Utónév
2016. május 05. 02:21
Ha a felméréshez hozzátesszük, hogy az úniós országok közül nálunk az egyik legkisebb a bevándorlási ráta, akkor nyilvánvaló, hogy a migrációs félelmek nem függetlenek a kormány mesterségesen gerjesztett idegenellenes propagandájától.
pemete jakab
2016. április 15. 23:57
"Tárki: A magyarok szerint az EU legnagyobb baja a bevándorlás" A tömeges külföldi munkavállalás sem kis bajokra utal, ami nem az EU baja, hanem inkább a mienk. De semmi probléma, a Fidesz (részben a ballib előzményekkel) az oktatás leépítésével majd beint a gazdag nyugati országoknak: nem fognak ott egyetemet végzett magyarok mosogatni, hanem mehetnek 16-17 évesen mosogatni Londonba, Berlinbe, stb. Ebből is látszik, hogy milyen takarékos a Fidesz, hisz felesleges az oktatást prioritássá tenni, ha ugyanaz kevesebből is kihozható.
pemete jakab
2016. április 15. 23:57
"Vajon miért nem sikerült 25 év alatt egyetlen volt szoci országnak sem felzárkóznia? orbán miatt?" Ha annyira jól teljesítünk (mert ugye ezt harsogja a Fidesz), akkor miért nem csökken a kivándorlás? "Netán rendszerhiba?" Ja, a politikusok és a választóik fejében van a hiba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!