Muszlim családba kényszerítettek egy keresztény kislányt Angliában

2017. augusztus 28. 14:48

Hiába volt angol anyanyelvű, fehér és keresztény, mégis nikábot viselő, angolul sem beszélő muszlim nevelőszülőkhöz került egy, a családjától elszakított ötéves brit kislány.

2017. augusztus 28. 14:48

A brit The Times írta meg először, hogy London Tower Hamlets kerületében egy tradicionális muszlim családba, nikábot viselő nevelőszülő mellé kényszerítettek egy, a családjától elszakított fehér keresztény kisgyereket.

Az anyanyelvi szinten angolul beszélő ötéves kislányt állítólag új otthonában, a botrányos környéknek számító londoni Tower Hamletsben arra bátorították, hogy inkább tanuljon meg arabul.

A Times úgy tudja, a kislány később zokogva könyörgött, hogy ne térjen vissza az angolul sem beszélő arab nevelőszülőkhöz.

Az ötéves gyerek amiatt is maga alatt volt, hogy nevelőszülője elvette a feszülettel díszített nyakláncát. Amikor pedig a kedvenc olasz ételét szerette volna hazavinni, azt nem ehette meg, mivel az bacont is tartalmazott.

A lány anyja állítólag teljesen elborzadt az elmúlt fél évben gyermeke felé tanúsított idegen kulturális vallási és nyelvi bánásmód és környezet felett.

A családhoz közel álló források szerint a kislány már alapvetően nagy traumát élt át: „Erővel elszakították a családjától. Olyan környezetre van szüksége, ahol biztonságban, és szeretve érzi magát. Ehelyett egy idegen és ismeretlen világba szorult. Ez nagyon ijesztő egy kisgyermek számára” – mondta a család egy barátja.

Nehezen magyarázható, miért került a kislány muszlim családba: nevelőszülők megválasztásánál a helyi szerveknek figyelembe kell venniük a gyermek vallási meggyőződését, etnikai hovatartozását, illetve kulturáis és nyelvi hátterét is. Mindez Tower Hamlets nem tette meg, ráadásul a döntésükre semmilyen magyarázatot nem adtak.

A 2011-es brit népszámlálás szerint Anglia 80%-a fehér, brit lakos. Ugyanez az arány Londonon belül már csak 45%, Tower Hamlets kerületben pedig mindössze 31%.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2017. augusztus 30. 12:44
Szerintem valami hülyítő gázt permeteztek szét Nyugat-Európában. Másként nem lehetséges mindaz ami 2-3 éve folyik. Viccnek hangzik, de mi van ha tényleg valamit belepumpáltak az ivóvízrendszerbe, vagy ilyesmi.
Rugo
2017. augusztus 29. 21:38
A koszos muszlimok pokollal fenyegették a kislányt!
1000bocs
2017. augusztus 29. 14:13
Érdekes lenne egy tanulmánykötetben összegyűjteni, hogy milyen érzéketlen szadista parasztok a libsi kommentelők, ha egy nem a célcsoportjukba tartozó ember szenvedéséről van szó. Bayernek igaza van, bár ő a lincselő cigányokról beszélt, nem a virtuálisan lincslő libsinácikról. "Ezek állatok".
béla 60
2017. augusztus 29. 07:46
Térjen át ,se gond !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!