Salvini: Nyugati országok próbálnak segíteni a pakisztáni Asia Bibinek

2018. november 06. 12:40

„Dolgozunk az ügyön. Más nyugati országokkal együtt. De nagyon diszkrétnek és óvatosnak kell lennünk" – fogalmazott Salvini.

2018. november 06. 12:40

Olaszország más nyugati országokkal közösen próbál segíteni a Pakisztánban istenkáromlás miatt elítélt, majd később felmentett keresztény nőnek, Asia Bibinek – mondta el kedden Matteo Salvini olasz belügyminiszter az RTL 102,5 olasz rádióadón.

„Dolgozunk az ügyön. Más nyugati országokkal együtt. De nagyon diszkrétnek és óvatosnak kell lennünk" – fogalmazott Salvini.

Asia Bibit 2010-ben ítélték kötél általi halálra, mert vádlói szerint gyümölcsszedés közben összeszólalkozott muszlim nőkkel, és istenkáromlást követett el. Jogvédők évek óta bírálják Pakisztánt az istenkáromlást büntető paragrafus miatt, amely alapján halálbüntetés is kiszabható. Az aktivisták szerint a törvénnyel könnyű visszaélni, és sokan a tárgyalást sem érik meg, mert előfordul, hogy meglincselik vagy meggyilkolják azokat, akiket istenkáromlás vádja ér. A törvény több pakisztáni bírálója is gyilkosság áldozata lett.

Salvini szerint 2018-ban nem lehet megengedni, hogy valakinek az élete pusztán tanúvallomások alapján veszélybe kerüljön.
Asia Bibit nyolc év után, a múlt héten bizonyíték hiányában felmentette a pakisztáni legfelsőbb bíróság, de saját biztonsága érdekében nem engedték szabadon, és az esetleges fellebbezés lezárultáig nem hagyhatja el az országot.

Jogvédők szerint ez számára halálos ítélettel ér fel.

Az asszony felmentését követően feldühödött iszlamisták országszerte erőszakos tiltakozásba kezdtek, és Ászija Bibi valamint az őt felmentő bírák meggyilkolására szólítottak fel.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2018. november 06. 16:44
És Pakisztán az ENSZ, meg minden szarnak a tagja, bírálatot sosem kap.
barany
2018. november 06. 13:35
Nagyon örülök, bár nem lep meg, hogy Salvini is fáradozik Asia Bibi megmentésén. Eggyel több okunk van rá, hogy kedveljük és tiszteljük Matteo barátunkat. Olaszország a Brexit utáni Európa harmadik legerősebb országa, tényleges vezetője kérésének súlya van. De amennyire szerény eszközeink megengedik, mi is tehetünk valamit Asia Bibiért. Például a Citizen GO nevű európai keresztény szervezeten keresztül, akik felkarolták a szerencsétlen fiatalasszony ügyét. Ami egyébként jó példája annak az őrületnek, annak a rettenetes veszélynek, amit a fanatikus iszlám jelent. (Nehezen képzelhető el, hogy Asia Bibi egyszer csak oda ment a mohamedán asszonyokhoz, és elkezdte szidni Allahot és Mohamedet. Valószínű, hogy a mohamedán nők provokálták, és "elfogyott nála a cérna". Látszik, hogy még a mohamedán tagokból álló bíróság is képtelenségnek tartja a halálos ítélettel fenyegető vádat, akárcsak a pakisztáni kormány, de a szélsőséges, terrorista iszlám erőkkel nem mernek újat húzni. Ez vár ránk is, ha nem állítjuk meg idejében a "hódítókat".)
annamanna
2018. november 06. 13:17
"nagyon diszkrétnek és óvatosnak kell lennünk" - annyira, hogy most már az egész világ tudja.
Nannyó
2018. november 06. 12:49
Mentsétek meg ezt a nőt, Matteo...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!