Brexit: tizenkét nap múlva lejár a határidő

2019. március 18. 09:38

Tizenkét nap van hátra a Brexitig, de egyelőre nem látni, hogy pontosan mi fog történni – mondta Gálik Zoltán szakértő.

2019. március 18. 09:38

Tizenkét nap van hátra a Brexitig, de egyelőre nem látni, hogy pontosan mi fog történni  – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A docens szerint az is előfordulhat, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül válik ki, az is, hogy a hátralévő időben elfogadják a megállapodástervezetet (amit már kétszer elutasított a brit parlament), s a lehetőségek között van, hogy újabb bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kormány ellen, amit egy népszavazás követhet.

Egyelőre nem tekinthető biztosnak a Brexit elhalasztása sem, hiszen ehhez Nagy-Britanniában meg kellene változtatni a vonatkozó törvényt, és az Európai Uniónak is bele kellene egyeznie – jegyezte meg Gálik Zoltán.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2019. március 18. 21:20
ha tony blair közel -keleti békenagykövet vagy mi lett azok után hogy a briteket belehazudta ai iraki háborúba, sztetek mi lesz may? bővítési biztos? szuveneritás szakértő az ensznél? az unicef is illene hozzá. mennyi lehetőség!
Mutimi
2019. március 18. 13:54
Pusztán logikailag lehetséges még egy lehetőség: visszavonják a kilépésről szóló bejelentést, és újra benyújtják. Ezt egyoldalúan megtehetnék, nem szükséges hozzá a többi tagállam hozzájárulása. És nyernének vele újabb két évet. Pusztán logikailag lehetséges. De politikailag alighanem lehetetlen.
atila68
2019. március 18. 11:22
Vicces lesz a brit kocsmaturistákat nézni ahogy téblábolnak a NON-EU folyosón a reptéren.
mucsay
2019. március 18. 10:12
mér ez a globsilibsi az állandó brexit szagértő az állítólagosan jobber sajtóban, hah?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!