Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Kusturicától kapott fődíjat egy magyar film

2019. március 10. 17:57

Reisz Gábor alkotása kapta a fődíjat a Monte-carlói Nemzetközi Filmfesztiválon – adta hírül a hvg.hu.

2019. március 10. 17:57

Mint a portál ismerteti, Reisz Gábor Filmalap támogatással készült diplomamunkája, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan óriási meglepetés siker volt, kultfilm lett és világszerte díjakkal jutalmazták a filmfesztiválok.

Ennek a sikerét követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvén. A Rossz versek a Proton Cinema gyártásában, a Les Films du Balibari és az RTL Magyarország koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával.

Reisz Gábor legutóbbi filmjét, a Rossz versek-et tavaly decemberben mutatták be a hazai mozik, nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni filmfesztiválon volt, nemrég Torinóban három zsűri díjazta olaszországi fesztiválpremierje alkalmával.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 11. 14:01
Schwarzeneggertől kapott egy kétszázast egy WC-s néni.
Bell & Sebastian
2019. március 11. 00:29
Van egy story-board -om, ingyen átadom bárkinek. Valamelyik Hansa-városba hajtják lábon a szürke gulyát, amit toborzott puskások védenek a várható támadások elől. Végigvonulnak a korabeli Európán számtalan kaland és fegyveres összetűzés árán megérkeznek, felmarkolják a dukátokat, és irány haza. Folytatódás a második részben. Kell bele kutya, ló, szerelem, gyerek, harcolás és úgy 200 darab nőnemű marha. Garantált kasszasiker. A bandafőnök helyettese legyen néger, a szakácsnő muszlim és a patkolókovács japán. Ha nincs, akkor cigány. És mind beszéljen angolul, az a biztos. A holocaust beillesztése egyelőre még nem megoldott, de ez legyen a Sanzonbizottság, vagy hogy hívják, dolga. Kasszasiker, aranyeső, Uszkár, Snóbel, Aranypálma, Ezüstfenyő, meg amit akartok.
néhai Ch.Pilot
2019. március 10. 18:08
SZAR.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!