Így néz ki egy hatodikos magyar tankönyv Romániában

2019. szeptember 13. 08:09

Egyszerű figyelmetlenség volna?

2019. szeptember 13. 08:09

„Csabi nem könny  eset.” Így kezdődik a frissen nyomtatott hatodikos magyar tankönyv „Akikr l beszélni szoktunk” című leckéje a „H SÖK” című részből – számol be a Főtér.

Újraolvasta háromszor? Nem, nem az ön olvasószemüvegével van a baj, hanem a tankönyvvel: hiányoznak ugyanis belőle bizonyos magyar karakterek (mint a jó öreg ő és ű). Elkallódott pár mihaszna, hétpróbás, csintalan betű.

A jómadarak a műszaki szerkesztés során elvileg még megvoltak, ám, mire az anyag a nyomdába ért, huss, lábuk kélt. A hiba ráadásul nem csak a H SÖK című fejezet Akikr l beszélni szoktunk című leckéjében bukkan fel, hanem az egész könyvben végig.

A normális az lenne, hogy ilyen esetben az Editura Didactică nevű állami tankönyvkiadó elnézést kér, valamint haladékot, hogy kinyomtassa a könyveket rendesen, ám ez nem Svájc, így a botrányos könyveket lazán kiszórták a diákoknak, miközben keresztbe tett ujjakkal reménykedtek, hátha nem tűnik majd fel senkinek, hogy Csabi nem könny  eset.

Sz p volt fi k!!

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2019. szeptember 15. 12:17
Az ő és ű hiányzik. Érdekes, pedig a románok is a latin 2 kódtáblát használják, illetve használták.
Antoniap
2019. szeptember 14. 15:10
Nagyon egyszerű! Vissza kell küldeni az összeset Bukarestbe (felháborodottságukat fejezzék ki a magyar tanárok és tanfelügyelők és úgyszintén a szülők is, levelekben es telefonon fejezzék ki tiltakozásukat; egyénenként és összefogva is) és követelni, hogy nyomtassák újra, helyesen. A románoknál csak ez működik!!!
ZolieM
2019. szeptember 14. 11:12
Románok. Nincs ebben semmi különös.
Mag Ányos
2019. szeptember 13. 23:43
De ki az az öt kretén, aki erre lájkot nyom? Tessenek előállni, de azonnal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!