Előbb tiltják be a belső égésű motorral felszerelt autókat Nagy-Britanniában

2020. február 04. 13:00

A személyautók mellett az ilyen hajtással felszerelt furgonok értékesítését is megtiltják 15 év múlva.

2020. február 04. 13:00

Nagy-Britanniában az eddig tervezettnél öt évvel előbb, már 15 év múlva megtiltják a benzin– és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését – közölte kedden a brit kormány.

London 2017 közepén bejelentette, hogy egy szélesebb körű, összesen 3 milliárd font (csaknem 1200 milliárd forint) költségvetéssel előirányzott több évtizedes környezetvédelmi program keretében 2040–től már csak elektromos, illetve hibridüzemű autók és kisteherautók kerülhetnek forgalomba Nagy-Britanniában.

Boris Johnson brit miniszterelnök azonban a Glasgowban tervezett novemberi ENSZ-klímacsúcs keddi londoni előkészítő rendezvényén – a természetfilmjeiről és környezetvédelmi ismeretterjesztő tevékenységéről világhírű Sir David Attenborough társaságában – bejelentette, hogy a csak belsőégésű motorokkal felszerelt autók és furgonok nagy–britanniai árusítási tilalmát a kormány 2035-re előrehozta.

Az új program lehetővé teszi a tilalom ennél is korábbi bevezetését, ha ez technikailag kivitelezhető.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2020. február 04. 13:54
De remélem úgy, mint a németek. Mivel rájöttek, hogy az elektromos buszokon se klíma, se fűtés, felszereltek mindegyikre egy külön dízelmotort, ami ezt megoldja. Hurrá, hurrá..... Az atomerőműveket meg, szénerőművekre cserélték. Bájos nem? Olyan kis ügyesek.
Lombi
2020. február 04. 13:47
Ajaj. Jó gyorsan el fogja önteni őket az akkuumlátor gyártásából és hulladékkezeléséből származó környetszennyezés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!