Beperli a Rolling Stones Donald Trumpot, ha használja a zenéjüket

2020. június 29. 08:09

Nem ez az első alkalom, hogy a sokszori felszólítások ellenére az elnök engedély nélkül használ rock klasszikusokat.

2020. június 29. 08:09

Perrel fenyegeti a Rolling Stones az amerikai elnököt, ha még egyszer engedély nélkül használja a zenéjüket a kampányában, számol be az Eoronews. A You Can't Always Get What You Want című szám akkordjai az oklahomai Tulsa városában csendültek fel az elnök ottani kampányrendezvényén. A Rolling Stones jogi képviselői már a 2016-os kampányban is felszólították Trumpot, hogy vegye le a rendezvények zenei listájáról ezt a számot.

Egy korábbi zene felhasználási esetben a Rolling Stones hárommillió dollárért engedélyezte Bill Gatesnek, hogy a Star Me Up című számát felhasználja a Windows '95 bevezető kampányában. Nem ez az első alkalom, hogy a sokszori felszólítások ellenére az elnök engedély nélkül használ rock klasszikusokat. Trump ugyancsak Tulsában használta Tom Petty „I Won't Back Down” című dalát.

A rocklegenda családja közleményében azt írta, hogy „Trump semmilyen módon nem volt felhatalmazva arra, hogy ezt a dalt felhasználja egy olyan kampány előmozdítására, amely túl sok amerikait és józan észt hagy maga mögött. Mind Tom Petty, mind a családja határozottan elutasítja a rasszizmust, éppúgy, mint a megkülönböztetés bármely formáját. Tom Petty soha nem engedte volna, hogy a dalát egy gyűlöletkampányban használják fel. Ő összehozni szerette az embereket”.

(Euronews)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2020. június 29. 20:42
Már a kedvenc zenekarom is meghülyült? Mondjuk a jogdíj tényleg jár!
Jámbortalan
2020. június 29. 13:22
A Rolling Stones a 68-as nemzedék egyik szimbóluma. Mára ez a nemzedék alkotja a libbancs fősereget, illetve annak ideológiai hátországát.. Miért is kellene akkor Trumpnak ezt a zenét használni buzdításra?
mgyfree
2020. június 29. 12:51
Baszod a dobos fél század alatt nem tudott megtanulni dobolni imádjátok őket
zakar zoltán béla
2020. június 29. 10:36
rodzserwaterszrollingsztonsz...kilyönmég...elmeakol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!