George Floyd gyilkosa sok fekete rabbal lesz együtt

2020. június 04. 10:25

Az 1982-ben épült börtön 25 mérföldre van Minneapolistól.

2020. június 04. 10:25

Egy különösen veszélyes fogvatartottaknak fenntartott, maximális biztonsági fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben, a minnesottai Oak Park Heights börtönben van jelenleg a George Floyd meggyilkolásával gyanúsított, immár kirúgott rendőr, a 44 éves Derek Chauvin, számol be az index.hu.

Chauvint néhány napja szállították át az Oak Park Heightsbe, ahol folyamatos megfigyelés alatt tartják, úgy, ahogy az öngyilkosságra hajlamos rabokat. Nem azért, mintha Chauvin öngyilkos akarna lenni, feltehetőleg inkább a biztonsága érdekében. Az 1982-ben épült börtön 25 mérföldre van Minneapolistól, és az videó, ami egy német dokumentumfilm erről a helyről, elég jól bemutatja.

A börtönben, ahol fogva tartják a volt rendőrt, jelenleg 396 ember raboskodik. A rabok közül 181-en feketék, míg 153-an fehér bőrűek, ezen kívül ázsiaiak, latinók, amerikai indiánok vannak itt fogva tartva. Mindennek azért lehet jelentősége, mert Chauvin tettét sokan a rasszizmussal magyarázzák, és bárhová is kerül, nem lesz olyan rab, aki ne tudná, ki ő és miért került oda.

(index.hu)

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2020. június 05. 17:06
Ezentúl majd a rendőrök meggondolják, hogy rálépjenek-e egy földön fekvő ember nyakára, akivel éppen intézkednek.
fraktoaster
2020. június 05. 09:05
Mind a 4 rendőr ellen "first degree murder" lesz a vád, ami azért nagyon gáz... Ez már 100% boszorkány üldözés és a az utcai néphangulatnak való megfelelési kényszer. Ennyit amerikáról...
kozmosz
2020. június 05. 00:56
Kueng az Hmong.
annamanna
2020. június 05. 00:46
Az egyik (állítólagosan ázsiai) rendőr, akit G. Floyd miatt vád alá helyeztek, egy igen különös ázsiai nyelven beszél és ír: OROSZUL. Nekem már az első pillanatban ukrajnai "kisebbségi"-nek tűnt. Ő volt az első, aki kirángatta a kocsiból Floydot. (A fotón az első balra: https://www.click2houston.com/news/local/2020/06/03/ap-minnesota-ag-to-upgrade-murder-charge-against-officer-in-floyd-case-3-other-officers-involved-charged/ ) "Kueng, at 26 the youngest of the four officers, was also a recent recruit to the police force. He completed his year's probation just three months before the Floyd arrest. His personnel file, which notes that he speaks, reads and writes Russian, did not include any commendations or disciplinary actions during his short time on force. Kueng was a 2018 graduate of the University of Minnesota, where he worked part-time as part of the campus security force. He also worked nearly three years as a theft-prevention officer at Macy's." Persze egyáltalán nem "oroszos" a kinézete. De oroszul beszél, ír és olvas. Kuengnek hívják és "ázsiainak" nevezik, DE NEM AZ. Nem mellékesen UKRÁN volt az az illető is, aki kamionnal a tüntetők közé hajtott: "az ukrán hadseregben szolgált, Vinnica környékéről származó Bohdan Vecsirko" http://podiji.karpat.in.ua/ Az ukrán kamionsofőrről itt van több fotó is: https://balrad.ru/2020/06/01/fekete-majdan/ Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy Oroszország direkt provokálja az USA-t, mert ha ezt tenné, nyilván nem ilyen formában tenné, hanem rejtetten, fedetten. De azt jelenti, hogy a keleti szlávoktól (vagy "újszlávoktól" vagy "újázsiaiaktól") ilyen viselkedés várható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!