A spanyol jezsuiták bocsánatot kértek a szexuális bántalmazásokért

2021. január 22. 10:33

A rend száz évre visszamenőleg kért bocsánatot.

2021. január 22. 10:33
null

A spanyol jezsuita rend elismerte, többnyire tanárként dolgozó tagjaik 81 kiskorút és 21 felnőttet bántalmaztak szexuálisan 1927 óta. Bocsánatot kértek „a fájdalmas és szomorú” bűncselekményekért – írta meg a Guardian.

A rend spanyolországi tartományi főnöke, Antonio España bocsánatot kért „a hallgatás kultúrájáért”. Az elkövetőket nem nevezték meg, amit azzal indokoltak, hogy a boszorkányüldözést szeretnék elkerülni.

A rend közben olyan protokollokat léptetett életbe, amelyek garantálják, hogy az intézményeik biztonságosak legyenek a gyerekek számára. Külön email címet is hoztak létre az áldozatok számára – írja a The Guardian.

(The Guardian)

Kép forrása: Jezsuiták Barátai Facebook-oldal

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. január 23. 14:38
Csak jelzem: a jezsuiták bocsánatot kértek. A liberálbolsik meg rövid időn belül megideologizálják a pedofíliát (ha egy gyerek el tudja dönteni, akar-e fagyit enni, vagy sem, azt is el tudja dönteni, akar-e szexelni, vagy sem). Egyébként sosem értem, hogyan lehet bírósági ítéletet hozni olyan esetekben is, amikor előáll egy egyértelműen pszichopata, alkoholista, drogos valaki, és azt mondja, 35 éve x. atya benyúlt a nadrágjába. Ezzel megvan a bizonyíték (ld. Groer érsek ügye.) Amit egyébknt meg Kohn Bandi maga vallott be. Ja, nem, az ő nadrágjába nyúlt be a 8 éves kisgyerek. De gonosz voltam, bocsánatot kérek. Apropó, valamelyikőtöknek jutott eszébe 8 éves korában, hogy benyúljon a tantóbácsi nadrágjába? Azért azt meg kellett előznie valaminek.
Krupp Skya
2021. január 22. 19:10
Kár volt bocsánatot kérni, el kellett volna mismásolni, mint a DK-s Bauer a fater bűneit.
Leakis
2021. január 22. 16:59
Jó lenne tisztázni, hogy mit értünk szexuális bántalmazás alatt. A gyerekek megsimogatása is ide tartozik, a megölelése, vagy csak a valóban szex? Ismerősöm mesélte, hogy az Usában most nagyon jó üzlet feljelenteni a papokat, hogy 50 éve szexuálisan bántalmazták. Ki tudja bebizonyítani, hogy nem? A metoo óta tudjuk, hogy a bántalmazás tényét viszont bizonyítás nélkül elhiszik és büntetik. Őrült világ!
Falfirka
2021. január 22. 13:02
a létezésetekért nem kértek bocsánatot, gyalázatosak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!