Hatalmas küzdelemben vereség a franciák ellen a férfi kézilabda-világbajnokságon

2021. január 27. 21:01

Mínusz háromról jöttünk vissza, 30-30 lett a rendes játékidő. A hosszabbítást a gallok bírták jobban, 35-32-es győzelmükkel ők jutottak a legjobb négy közé.

2021. január 27. 21:01
null

A negyeddöntőket, azaz a négy közé jutásért zajló mérkőzéseket rendezték szerdán, az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon. Az első meccsen a címvédő dánok hihetetlen meccsen győztek a házigazda egyiptomiak ellen: a kétszeri hosszabbítás után büntetők döntöttek a skandinávok javára.

A magyar válogatott a sportág közelmúltjának legjobbjai, a franciák ellen lépett pályára, miután öt nyertes mérkőzés után nyolcgólos vereséget szenvedett Spanyolországgal szemben,

így a csoportja második helyén zárt.

A vereség talán nem volt hiábavaló: egyrészt pihentek kulcsembereink, – Mikler Roland, Bánhídi Bence, és Lékai Máté – másrészt ezzel elkerültük a norvégokat, akiknek játéka nagyon nem fekszik a magyar csapatnak, ahogy ezt az elmúlt meccsek is bizonyították. A franciákkal nincsenek közeli tapasztalataink.

Legutóbb 2016-ban egy felkészülési mérkőzésen lépett egymás ellen pályára a két alakulat, a touloni találkozót a franciák nyerték. Azonban az utolsó világversenyen született egymás elleni eredmény 2012-ből van, a szerbiai Európa-bajnokság csoportmérkőzésén 26–23-ra a magyar válogatott nyert. 

A galloknál most hiányzott a világsztár Nikola Karabatic, de ott volt a két veterán szélső,Luc Abalo és Michel Guigou, akik 36, valamint 38 évesek.

Szükség is volt utóbbi rutinjára, ugyanis álomszerűen alakult a meccs eleje: Mikler Roland szenzációs védéseinek köszönhetően 7-1-re húzott el a magyar válogatott, amelyen látszott:

koncentráltan és motiváltan lépett pályára.

Azonban a második tíz percre a franciák kapusa, Vincent Gérard is megtalálta magát, a már előbb említett Guigou góljaival pedig zárkóztak a franciák (9-6 ide).

A félidő Lékai Máté utolsó pillanatos góljával, és 14-12-es magyar vezetéssel zárult.

A második félidőre felgyorsítottak a franciák, potyogtak a gólok mindkét oldalon, a nagy rohanásból pedig az ellenfél jött ki jobban. Többször is elléptek kettővel a franciák, de tíz perccel a vége előtt sikerült visszajönni. 25-25-el kezdődött meg a hajrá, amit az ellenfél sajnos jobban bírt. Pár perccel a vége előtt három góllal is vezettek, de még nem volt vége: innen is sikerült visszakapaszkodni, 17 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettünk, és kivédekeztük a hátralévő időt: 30-30-al zárult a rendes játékidő.

A hosszabbításban kevés gól esett, de azt is a franciák dobták. A vége 35-32.

A másik mérkőzéseken Svédország lelépte a 2015-ös vb ezüstérmesét, Katart. A spanyolok szintén magabiztosan jutottak túl a norvégokon.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. január 28. 10:24
Gratulákok a srácoknak, szépen küzdöttek! Vszínűnek tartom, hogy a két veteségünket, a két döntőstől szenvedtük el! Erőn feletti teljesítmény volt! Jó alap a jövőre nézve. További sok sikert!
szabchen
2021. január 28. 09:15
Időnként jól játszott a csapat, nyerni akart szó se róla, de ennyi eladott labda és kihagyott lövés mellett nem csoda hogy vesztettünk sajnos
pollip
2021. január 28. 06:54
Gratulálok! Hatalmasat küzdöttek és egy hajszál hiányzott. Jövőre meglesz ez a hajszál is! Nagyon izgalmas, jó meccs volt. A franciákat rendesen megizzasztottuk.
balbako_
2021. január 28. 06:46
Ez a csapat fiatal. Még messze van a csúcs! Hajrá fiúk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!