Neoprotestáns fiatalok TikTok-kihívást csináltak a templomrongálásból

2021. május 16. 10:28

A katolikusok ellen lázadó neoprotestáns fiatalok azt mondták, Jézus nevében cselekedtek.

2021. május 16. 10:28
null

A brazíliai Sao Paulóhoz közeli Osasco katolikus plébániáját protestáns fiatalok TikTok-kihívás alapján rongálták meg – számol be a Vasárnap a Catholic Arena információira hivatkozva. A katolikusok ellen lázadó fiatalok az őket kérdőre vonó szemtanúnak azt válaszolták: amit tettek, azt Jézus nevében tették. A plébánián misét mondanak a felújításért.

A brazil katolicizmus hanyatlik az utóbbi években, az evangéliumi neoprotestáns hit azonban robbanásszerűen terjed.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. május 17. 17:25
Az Evangelicals nem szekta és nem neoprotestáns, nem evangélikus, hanem az evangéliumot hirdető karizmatikus mozgalom, elítéli a katolikus bálványimádást. Mint az Első parancsolat.
balsors
2021. május 16. 21:23
Oszd meg és uralkodj a patás jelszava. Egyébként csak a vak nem látja, hogy a mostani helyzet megegyezik a zsidók babiloni fogsága előtti helyzettel, csak most nem mi megyünk Babilonba, hanem az jön ide. Finnországban már egy bíróság elé citáltak egy bibliából idézőt, mert nem tetszett a szivárványos népségnek, és azt látom sok kereszténynek hazudott ember is ezekkel tart, csodálom, hogy nem hány mikor a bibliából idéz, de előbb utóbb elnyerik jutalmukat.
barokk
2021. május 16. 19:17
Mindig vicces látnom, hogy sok (akár egyébként jóindulatú) ateista, vagy éppen idealista liberális bölcselkedő milyen könnyedséggel szalad túl "baloldali" mozgalmaik siralmas ellentmondásain (blm vs globalizmus vs feminizmus vs lmbtq+...), majd képesek hatalmas "leleplezésekkel" előállni a teológia és dogmatika komplex kérdéskörével kapcsolatban:) Amúgy köszi, hogy tisztába tett B Graham örökségét. Rossz látni, hogy a keresztények is (ebben a téméban pl) savazzák egymást, miközben a legtávolabbi (valódi) keresztény megközelítés is közelebb áll bármely más keresztény "ellenlábasához", mint bármely más ma követhető szellemi/ideológiai irányzathoz.
Zsoel
2021. május 16. 15:37
Neoprotestánsfiatal-rongáló kihívást kéne indítani a Tiktakon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!