Rasszizmus, ha fehér ember spanyolt tanít – állítja a spanyoltanár

2021. június 06. 09:55

Jessice Bridges azért hagyta abba a spanyolt tanítását, mert szerinte nem volt helyes, hogy fehérként spanyolul tanított.

2021. június 06. 09:55
null

„A rasszizmus a fehér embertől származik és velük öröklődik tovább” – mondta Jessica Bridges spanyoltanár egy genderelméletről szóló konferencián, számolt be a V4NA.

A fehéreknek nincs igaza

Bridges a fentiek mellett sajnálatát fejezte ki, amiért a tanulóinak tőle, egy fehér nőtől kellett spanyolul tanulnia. Hozzátette, hogy legszívesebben visszamenne, és elmondaná a diákjaniak, hogy ne tanuljanak nyelveket egy fehér nőtől. „Azt mondanám nekik, hogy álljanak a sarkukra. A fehéreknek nincs igaza” – fejtezte ki megbánását Bridges.

A tanárnő szerint döntésének hátterében a fehér felsőbbrendűség lebontása áll. Véleménye szerint azt ugyanis először az emberben kell, tehát ő e célból nem fog többet spanyolt tanítani.

A marxizmus tanulmányozása közben világosodott meg

Bridges egyébként az Oklahoma Állami Egyetem Művészeti és Tudományi Főiskolájának doktorandája. Disszertációját „A fehér nők bűnrészessége a fehér felsőbbrendűségben” témába írta. Ebben többek között arról gondolkodott, hogy mit kell tennie a fehér nőknek ahhoz, hogy kezeljék a bőrszínükből adódó szupremáciát.

A tanárnő állítása szerint akkor kezdett el antirasszista aktivistaként tekinteni magára, amikor mesterképzésen a marxizmusról kezdett el tanulni. Eközben jött rá ugyanis, hogy ő valójában a gyarmatosító múltat támogatja azzal, hogy spanyolul tanít. Ezzel kapcsolatban felidézett egy anekdtotát, amikor megkérdezte az osztályát, hogy használják-e a „hispán” szót a spanyolajkúakra. Amikor a diákok erre igennel feleltek, akkor elmagyarázta nekik, hogy nem szabad használniuk ezt a megjelölést, mivel az egy gyarmatosító kifejezés.

Címlapképen: V. Károly spanyol király, német-római császár

Kép forrása: Leemage via AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KötőDániell
2021. június 07. 16:25
Az a baj ezekkel az antifaszokkal hogy saját magukat szegregálják. Az amerikai egyetemeken alig érték el hogy fehér fekete együtt éljen, együtt járjon egyetemre, bulizni. Most megint fekete kollégiumok vannak, fekete partyk, hamarosan megint csak feketéknek járó budi, aztán meg csak megint azt mondják majd hogy rasszizmus meg elnyomás. Martin Luther King forog rendesen a sírjában...
masikhozzaszolo
2021. június 07. 08:50
Számára már nincs megoldás. Ha nem tanít, hát akkor marad a főzés, mosás, takarítás. Azt meg a mostani ideológia miatt meg nem lehet a nőnek csinálni, mert kirekesztődik azáltal. Esetleg könyvtári kisegítés, vagy paradicsom gondozás, metszés? doktorandája: megint csináltak egy szót, minek?? Vagy ez spanyol?
Csomorkany
2021. június 06. 20:08
Nem hangzik valami okosnak. Érdekes, engem marxisták is neveltek, de ilyen belátásokra egy sem jutott el.
Kristály
2021. június 06. 18:33
Le kell tenni a munkát és elkell menni koldulni. Tiszta együttérzés Iste éltesse hajléktalan ként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!