Kilenc új pozitív fertőzöttet találtak az olimpiai faluban

2021. július 20. 08:21

Három nappal az ötkarikás játékok megnyitója előtt kilenc újabb, a játékokhoz köthető pozitív koronavírustesztet regisztráltak Tokióban.

2021. július 20. 08:21
null

A szervezők kedd reggeli bejelentésével - július 1-től számítva - négy prefektúrában 67-re nőtt a fertőzöttek száma.

Legutóbb az amerikai női tornászválogatott egyik tagjának - aki társaihoz hasonlóan már Japánban, egy edzőtáborban készült az ötkarikás játékokra - lett pozitív a tesztje. Kedden edzője bejelentette, hogy a 18 éves Kara Eakerről van szó, őt tartalékként nevezték az olimpiára.

Az amerikai szövetség szerint a versenyzőt elszigetelték, miként egyik társát is, akivel közvetlen kapcsolata volt. A hatfős csapat - benne a négyszeres olimpiai és tizenkilencszeres világbajnok Simone Biles - viszont folytatja felkészülését, ám elővigyázatosságból hétfőn másik szálláshelyre költözött, és új edzéshelyszínt keresett.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darázs
2021. július 20. 13:55
ha nem csak beoltottakat engedtek be Japánba akkor bődületesen nagy hibát vétettek a transzfaszok és az oltatlan barmok beengedése fog pontot tenni az olimpiák történetére
Tiszafa
2021. július 20. 13:25
Ez van, ha mindenféle primitív nációt be kell engedni az eddig hermetikusan lezárt Japán területére. Nem csodálkoznék rajta, ha a japánoknak elege lenne a felelőtlen embertömegből - értsd: a sportolók fiatal, edzett erős szervezettel rendelkeznek, akiknek a többsége lazán veszi a covid veszélyeit, - és lefújva az Olimpiát mindenkit hazazavarnának.
Orange79
2021. július 20. 10:50
Minden idok legszarabb olimpiaja lesz ez a mostani, szerencsetlen japanok torokot fogtak a rendezessel. Fura ezt beismerni de a Nomentum nolimpia kampanya kivetelesen jot tett az orszaggal, ilyen idokben hatalmas rafizetes az egesz.
scion
2021. július 20. 10:24
dehát be van oltva mindenki, vagy nem?....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!