Amerikai agytröszt: A magyar kormány a Facebookon keresztül exportálja a nacionalizmust

2022. február 10. 12:55

A tengerentúlon kielemezték, miért mérgezőek az Orbán-kormány határon túli üzenetei.

2022. február 10. 12:55
null

A magyar kormány a Facebookon keresztül exportálja a nacionalizmust – olvashatjuk az amerikai CEPA agytröszt (Az Európai Politikai Elemzések Központja) elemzésében, melyet a Klubrádió nemzetközi lapszemléje szúrt ki.

Az agytröszt szerint a kormány így próbálja a magyar diaszpórának eladni illiberális ideológiáját.  Legfőképpen azt, hogy a Trianon után leszakadt magyar közösségek az összes környező országban rosszul élnek és hátrányosan megkülönböztetik őket. Orbán ezen mérgező és a közösségeket destabilizáló üzenetei persze a hagyományos sajtótermékekből is árad – állapította meg az International Republican Institute’s Beacon Project.

Mint írják, a magyar kormány a 2018-as adatok szerint 8 év alatt tízszeresére növelte ezen sajtótermékek támogatását. Szerintük mindezt azért, hogy a kampányban a jobboldal narratívájára legyenek nyitottak ezek az újságok, és így befolyásolják a határon túli magyarokat (akik egyébként 1, maximum 2 mandátum sorsáról döntenek - a szerk.)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2022. február 10. 20:35
A kurva anyját a cikk írójának. Minden trianoni utódállam gyalázatosan bánik a magyarokkal, és olyan miniszterelnök kell Magyarországnak, aki orbánnál sokkal keményebben és ellentmondást nem tűrően ezt az utódállamok vezetőségének szemébe vágja, és tesz azért, hogy ez a magyarokkal való bánásmód befejeződjön!!! Mellesleg a cikk írója értelmi fogyatékos, hogy ekkora baromságot képes leírni????
roughneck
2022. február 10. 19:16
Na, es akkor mi fasz van, ha nacionalistak vagyunk? Barkinek koze ahhoz, hogy mirol mit gondolok? Semmi!
Rocktoberi
2022. február 10. 16:53
Nem lenne egyszerűbb a faszbuknak és társainak alapelvvé nyilvánítani, hogy csak ballibsi és LMBTQ propaganda jelenhet meg náluk? Ja, hogy akkor csökkenne a bevétel.....
írmag
2022. február 10. 16:14
Több, mint 100 éve volt a békediktátum, a nacionalizmusunk 1000 évnél régebbi, Orbán Viktor pedig Magyarország jelenlegi miniszterelnöke, akit április 3.-án ismét megválasztunk és támogatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!