Egy rubelért adta el a Ladát a Renault

2022. május 01. 19:06

Avagy, a francia vállalat kivonult Oroszországból.

2022. május 01. 19:06
null

Szimbolikus összegért, egyetlen rubelért, azaz mintegy öt forintért adta el a Renault a tulajdonában álló Lada orosz gyártót az orosz állami autóipari kutatóintézetnek. Az egyezséget egyelőre sem a francia autógyártó, sem a francia kormány nem kommentálta, az orosz hírügynökségek számoltak be róla Denisz Manturov kereskedelmi miniszterre hivatkozva.

A kereskedelmi miniszter közölte azt is, hogy a Renault-nak joga lesz visszavásárolni a részesedését, viszont azt egyetlen rubelnél magasabb összegért teheti majd csak, mivel „ha ebben az időszakban beruházásokat hajtunk végre, az meg fog jelenni a költségekben. Nem lesz ajándék.”

Nyitókép: Pixabay

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2022. május 02. 12:20
Kíváncsi vagyok a szentségességes szabadpiacon ezt hogy nyomják le a részvényesek torkán, hogy a cég voluntarizmusból csinál euromilliárdos mínuszt.
Brandon the great Negro
2022. május 02. 10:17
"A LADA márka újautó-forgalmazása bizonytalan ideig felfüggesztésre került Európában és ezen belül Magyarországon is. A LADA többségi tulajdonosa, a Renault-Nissan Szövetség, globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a LADA márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánja. Ennek következtében a LADA gyár az Európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította és így az európai import lehetősége is megszűnt." lada.hu
kaffogó hebrencs
2022. május 02. 10:07
Én adtam volna érte 2 rubelt is.
Reszelő Aladár
2022. május 02. 09:26
És akkor a kapitalizmus legnagyobb képviselői majd bejelentik a részvényeseknek, hogy volt egy erre az évre nem tervezett de ide könyvelt 2,5 milliárd Euro értékű leírás, mert az orosz piac minden befektetését fel kellett adni. És mivel a veszteség nem végleges, előreláthatólag a következő 2-3 évben nem lesz osztalék sem. A részvényes pedig boldogan tapsol majd, hogy az osztalékából Oroszország kapott egy helyi modernizált termelő egységet, ami szabadon tevékenykedhet, mivel nyugati konkurencia nem készeríti versenyre. Hol van már a 10-et 5 centért világa...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!