EUobserver: ízléstelenek és ártalmasak Orbán Moszkvának tett gesztusai 

2022. május 25. 09:26

A lap szerint azonban Németországnak sincs ellenére az olajembargóval szembeni magyar vétó fenntartása.

2022. május 25. 09:26
null

Orbán Viktor miniszterelnök Moszkva, illetve Kína irányába tett gesztusai legalább annyira ízléstelenek, mint amennyire ártalmasak Magyarország nemzeti érdekei szempontjából  – írta az Euobserver.com-on megjelent véleménycikkében Dalibor Rohac, a washingtoni American Enterprise Institute munkatársa. A cikk szerint erre az EU tervezett orosz olajembargójának magyar elutasítása mutatja a legutóbbi példát.

Nem látszik esély a kompromisszumra

A cikkíró szerint ugyan nem ez az első alkalom, hogy a magyar kormányfő az EU-s döntéshozatal megakasztásával fenyeget valamilyen ügyben, a korábbi esetekben azonban a kezdeti harcias fellépést végül jellemzően valamilyen kompromisszum követte. Szerinte az olajembargó kapcsán azonban a Magyarországnak felajánlott kedvezmények ellenére is

egyre halványabbnak látszik a megegyezés esélye.

Németország sem törekszik az embargó bevezetésére

Az a tény azonban, hogy az EU többi tagállama és nyugati szövetségeseik nem törekednek bármi áron az olajembargó bevezetésére, arra utal, hogy talán mégsem teljesen alaptalanok az Orbán Viktor fő propagandistájaként ismert Bayer Zsolt által is hangoztatott vádak, melyek szerint

többek között Németországnak sincs igazán ellenére a magyar vétó fenntartása

 – írta az Euobserver publicistája. Szerinte mindez nem menti fel ugyan a magyar kormányt, de azt sugallja, hogy az Oroszországgal szembeni hatékony fellépéshez sokkal többre lenne szükség, mint Orbán Viktor és a hozzá hasonlók megregulázása.

Nyitókép: MTI Fotó, Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sibelius
2022. május 25. 22:51
Ejnye, ejnye. Dehát Orbán nincs elszigetlve? Senki nem hallgat rá, mindenki lesza..a. Ez a Rohác valami fetisista. Különös becsípődése van Orbánra, vagy rendesen megfizeti a vén marha hálózata.
néhai Ch.Pilot
2022. május 25. 22:06
Ezt dalibor rohac írta? Akkor senki se írta.
machet
2022. május 25. 20:57
Milyen gesztusok te állat?Energiából működünk ,ha nincs megáll minden.Észszerű megoldás van másik?Persze azt bevenné a kis gyomrotok ha bukna itt minden ugye?Micsoda banda.
Flagellator1974
2022. május 25. 20:45
Csak egy mocskos szlovák rakoncátlankodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!