Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A BBC-szakértő szerint bizonytalan, vajon meddig bírják még az oroszok a keleti offenzívát

2022. július 03. 18:16

Mark Galeotti szerint ha Liszicsanszk az oroszok kezére kerül, Putyin azt mondhatja, hogy erői elfoglalták Luhanszkot.

2022. július 03. 18:16
null

Mint arról beszámoltunk, az orosz védelmi minisztérium korábban azt közölte, hogy csapatai teljes mértékben ellenőrzésük alá vonták Liszicsanszkot, bár Ukrajna tagadja ezt az állítást.

A BBC Newsnak nyilatkozva az Oroszország-szakértő Mark Galeotti szerint ha Liszicsanszk az oroszok kezére kerül, Putyin azt mondhatja, hogy erői elfoglalták Luhanszkot – a Donbászt alkotó két régió egyikét.

Galeotti szerint ha Oroszország átvenné az ellenőrzést a Donbász és a Krímhez vezető szárazföldi folyosó felett, az olyasvalami lenne, amit Putyin „győzelemként tudna beállítani, és valószínűleg ez lenne az a pont, amikor már elégedett lenne azzal, ahogy a háború lezajlott”.

Szerinte az oroszok Liszicsanszk elleni támadása egy „lassú, őrlő offenzíva” része, és bizonytalan, hogy erői meddig bírják még a harcokat.

Nyitókép:EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. július 04. 14:38
"A BBC-szakértő szerint bizonytalan, vajon meddig bírják még az oroszok a keleti offenzívát" Lefordítom: A várakozásokkal ellentétben az oroszok kurvára nem hajlandók összeomlani. Nem hajlandók megmutatni milyen csúcstechnológiájuk van, elavult játékszerekkel, vállalható emberveszteségekkel, szívósan, nem villámháborúszerűen nyomulnak, nem terhelik a saját lakosságukat sorkatonai behívókkal, nem támadnak civil célpontokat, kibaszottul hatékonyan, még akkor is, ha a nyugatiak nem szeretnék komolyan venni őket - mostanra ütőképes hadsereggé válva - felőrlik a szerencsétlen ukránokat, akiket Z feleslegesen a vágóhídra hajt.
t34
2022. július 04. 10:19
BBC, nagy fekete pöcs.
krampus
2022. július 04. 02:51
Meddig? Hat minimum a Rajnaig!
Namond
2022. július 03. 23:40
Demko Attila -1.0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!