Hivatalos panaszt nyújtottak be Soros ellen az USA adóhatóságánál: szövetségi törvényt sértett a milliárdos spekuláns

2022. szeptember 27. 15:23

„Állítólag” megpróbálta befolyásolni a 2022-es amerikai választásokat.

2022. szeptember 27. 15:23
null

A Breitbart News főszerkesztője, Alex Marlow hétfőn bejelentette, hogy hivatalos panaszt nyújtott be az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának adóhatóságánál (Internal Revenue Service, IRS) a Soros György által támogatott Good Information Foundation (GIF) ellen, mert állítólag megpróbálták befolyásolni a 2022-es félidős választásokat.

Marlow a Charlie Kirk Show-ban való megjelenése során tette a bejelentést, és kijelentette, hogy az adómentes szervezet a jelek szerint olyan tevékenységekben vesz részt, amelyek sértik a szövetségi törvényt, amely

Kirk a hivatalos panaszt potenciális jelzésnek nevezte, mivel a felelősség most az IRS-t terheli, miután az ügynökséget hivatalosan is értesítették.

A GIF ugyanis olyan adómentes státuszt élvez (501(c)(3)), amelynek feltétele az amerikai törvények szerint az, hogy sem direkt, sem közvetett módon nem vehet részt az ezt élvező szervezet politikai kampányokban.

Marlow azután nyújtotta be a bírósági panaszt, hogy Preston Moore jogász, jogi kommentátor és ügyvéd azt állította, hogy a GIF négyszáz dollárt ígért neki, ha egy videóban megtámadja a trumpista republikánusokat, a Kapitólium 2021. január 6-i „ostromának” kontextusában.

A GIF-et 2021-ben hozta létre Reid Hoffman és Soros György, hogy a „dezinformáció” elleni harc segítségével küzdjön a „demokráciáért”. A szervezet egy másik Hoffman-alapítású szervezetnek, az ACRONYM-nak a mása. Hoffman 2018-ban kénytelen volt bocsánatot kérni, amiért 750 ezer dollárt költött arra, hogy Roy Moore republikánus jelöltről téves, lejárató információkat terjesszen a Facebookon és a LinkedInen. Az ACRONYM üzemeltette a Courier Newsroom nevű vállalkozást, amely baloldali helyi lapokat adott ki. A GIF 2021 nyarán kebelezte be az ACRONYM-ot. A GIF ügyvezető igazgatója az a Tara McGowan, aki korábban az ACRONYM-nak is az ügyvezető igazgatója volt, egyben ő adta ki a Courier lapjait.

A GIF tehát passzol abba az átláthatatlan szervezeti hálóba, amit a Demokratákat támogató milliárdosok és háttéremberek hoztak létre, és amelyen belül ide-oda csorognak a dollármilliók. A demokraták hasonló nonprofit és „civil” szervezetekkel igyekeztek mozgósítani a 2020-as elnökválasztásokra, eme szervezeteik (a CTCL és a CEIR) pedig több száz millió dollárt kapott Mark Zuckerbergéktől.

 

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. szeptember 27. 15:58
Terelés . Fedő sztori . Választási csalással " győzött " Bidé , meg Kanalas Maris .
huda
2022. szeptember 27. 15:54
Soros a megtestesült becsületesség , balosok, nyalás indul ...1-2-3
2022. szeptember 27. 15:51
Vágják már sittre a vén bőregért! Az 50 éves felesége még élvezze egy kicsit a bájdorongot!
vip era
2022. szeptember 27. 15:51
Nem hiszem el,miért kell folyton gyalázni ezt a jószívű,önzetlen embert?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!