A román érsek megnyugtatta híveit: nem ördögtől való a bankkártya használata (videó)

2022. december 25. 15:15

Romániában egy babona szerint a bankkártyák a sátán eszközei.

2022. december 25. 15:15
null

Bűnt-e bankkártyát használni – kérdezte egy hívő Teodosie konstancai ortodox érseket az Adevarul román napilap beszámolója szerint. A rádiós beszélgetésbe betelefonáló elmondta, hogy eddig élelmiszer-utalványokat kapott kézhez a munkahelyén, de legutóbb már a számlájára utalták az összeget, viszont idegenkedik felvenni a pénzt – idézte a beszélgetést a Magyar Nemzet.

Aggályai mögött az a román babona áll, hogy a bankkártyák valójában a sátán eszközei – derült ki a beszámolóból.

Illetve úgy hiszik, a bankkártyák a sátán jeleit, köztük a fenevad számát, a 666-ot hordozzák – írta a lap.

„A gonosz nem a számban, hanem a jelképben van”

Teodosie konstancai érsek igyekezett megnyugtatni a hívőt, hogy tisztában van azzal, hogy néhány hívő szerint „a tisztátalan rejtőzik a bankkáryában, de használhatja azt nyugodtan, nem a számok a fontosak”

Az érsek továbbá úgy fogalmazott „a gonosz nem a számban (666 – szerk.), hanem a jelképben van, ez nem egy ránk nyomott pecsét, nem ültetnek belénk csipet. A számok, a vonalkódok vagy egyéb jelek egy utalványon vagy az élelmiszerek címkéjén önmagukban nem káros dolgok” – hangzott el a beszélgetésben.

A statisztikák szerint 2021-ben 19,2 millió bankkártya volt használatban Romániban, ami lakosságarányosan az egyik legrosszabb arány Európában – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2022. december 26. 13:42
Kovács Ákos szerint is a sátán eszköze a bankkártya, sőt a bankszámla is: "Ki kell szakadnunk a mindennapokat uraló globális rendszerek kényelméből, csak így csökkenthetjük az ideológiai nyomásgyakorlás esélyeit. Több konkrét példa is kínálkozik, kiragadok egyet: az utolsó percig ellen kell állni a készpénzhasználat alternatíváinak." Így már az öreg kucsmás pap is modernebb, felvilágosultabb, mint a mi udvari bohócunk, aki szívesebben tartaná otthon cihában az állami milliárdokat, ha esetleg a nép vissza akarná kérni.
Madár58
2022. december 26. 07:42
Majd ha kivonják a készpénzt, és marad CSAK a bankkártya: akkor majd megtudjuk! : )
TOM66
2022. december 25. 19:23
Sőt! A kerék sem! :-)))
Kybon
2022. december 25. 18:32
A szőröstalpúak közel állnak fűhöz-fához, birkához (...). És mint a Balkánról kiutált pásztornép (inkluzíve hozzáadott ősindiai vér...), lehet ösztönös ráérzésük dolgokra. Szerintem ez most közel áll az igazsághoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!