Megvédte az Európai Bizottság a bedöglött metaverzum-partit

2022. december 11. 07:45

A virtuális világban szervezett egy bizottsági részleg technopartit kósza avataroknak.

2022. december 11. 07:45
null

A Mandiner is beszámolt arról a hírről, hogy az Európai Bizottság egyik részlege a virtuális metaverzumban szervezett egy partit, azzal a céllal, hogy az EU-t és értékeit népszerúsítse a fiatal korosztályok körében.

A Politico írt arról, hogy egy tudósító ellátogatott az avatarjával a virtuális partira, ahol alig néhány avatar lézengett, akikkel értetlenül csevegett arról, mi ez az egész, miközben egy virtuális DJ ugyanazt a house zenét játszotta újra és újra. A bizarr buliról videó is készült.

 

 

A Devey nevű portál szerint az Európai Bizottság külföldi segélyprogramokat szervező részlege 387 ezer eurót (mintegy 150 millió forintot!) költött egy metaverzum-platform kiépítésére. A cél az volt, hogy a 18-35 életév közötti, Instagramon és TikTokon létező fiatal nemzedéket szólítsák és győzzék meg az EU erényeiről.

Az Európai Bizottság végül reagált a kritikákra: a Politico számol be arról, hogy a Bizottság megvédte az eseményt, szerintük nem is csak öt, hanem összesen 300 (háromszáz) avatar látogatott el a virtuális buliba.

Így már mindjárt más!

 

Metaverzum-bulit csapott Brüsszel, senkit sem érdekelt

A Politico arról ír: a virtuális metaverzumban szervezett bulit az Európai Bizottság külföldi segélyprogramját szervező részlege, abból a célból, hogy felélénkítse a fiatalok érdeklődését az EU iránt. A virtuális világban trópusi szigeten house zenére táncoló avatarokkal próbálták becsalogatni az érdeklődő metaverzum-lakókat.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DonCiccio
2022. december 12. 09:31
????
Szorgos Lajhár
2022. december 12. 09:11
Csak nem fogékony a Mandi szerkesztősége az olvasók/fórumozók hangjára? Meg kell dicsérnem, amiért NEM az áll a címben, hogy BEvédte XY ZZ-t.
Megtalálta
2022. december 11. 20:12
Ez az egész Metaverzum úgy néz ki, mint egy nagyon rossz videojáték. Persze a Facebook önti bele a pénzt továbbra is, mert szerintük ez a jövő. Hát nem tudom, kétségeim vannak.
mo ching
2022. december 11. 19:16
Nade az a 300 mind SPÁRTÁÁÁÁÁÁÁból jött!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!