Izrael Magyarország támogatását kéri az unióval szemben

2023. február 08. 17:18

Amichai Chikli izraeli miniszter azt is megköszönte a magyar kormánynak, hogy rendületlenül támogatja Izrael államot. 

2023. február 08. 17:18
null

A diaszpóraügyi és antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős izraeli miniszter, Amichai Chikli hétfőn találkozott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárral, valamint Köves Slomó főrabbival – írja a The Jerusalem Post.  A cikk szerint Chikli azt kérte a magyar kormánytól:

segítsen az Izrael-ellenes palesztin szervezeteknek nyújtott európai uniós támogatás elleni küzdelemben,

illetve megköszönte a magyar kormánynak, hogy rendületlenül támogatja Izrael államot. A két politikus úgy látja, az antiszemitizmus új formája az Izrael-ellenesség, amelyet csak széleskörű nemzetközi együttműködés útján lehet legyőzni. Soltész Miklós biztosította partnerét, hogy Magyarország minden ilyen fórumon támogatja Izraelt.

Kép forrása: AHMAD GHARABLI / AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2023. február 08. 20:11
Amelyik ország pofátlanul támadja a budapesti zsidókat megmentő Horthy Miklóst, az NE KÉREGESSEN! -- Yair Lapid pofátlanul azt hazudta a magyar Parlamentben, hogy 70 éve (állítólag) egy tábla volt a csodálatos magyar parlamentben, hogy: "Kutyáknak és zsidóknak tilos a belépés!" https://youtu.be/8H4dIUX_uKQ?t=35 "....a sign was hanging from this beautiful Parliament building it said there's no entry for dogs and Jews...." (TUDNAK A KUTYÁK MAGYARUL OLVASNI???) Navracsics megdícsérte, hogy: "Nem volt udvariatlan.... Bűnösök vagyunk."
benedek77
2023. február 08. 19:47
Kb úgy kéne bánnia a nemzetközi közösségnek az izraeli apartheid állammal mint É-Koreával. Mondanám, hogy szégyen, hogy a magyar kormány őket támogatja, de nyilván tudjuk a magyarnak nevezett kormány összetételét, így igazából csak annyi van, hogy a fajti a fajtinak segít.
nempolitizálok
2023. február 08. 19:46
Cserébe leszedhetné rólunk az eurozsidókat.
roughneck
2023. február 08. 19:46
Rohadtul buzlik ez a nagy magyar-izraeli "baratsag"! V4-ek x.0!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!