Kezdődik Harry herceg pere a bulvársajtó ellen

2023. március 27. 14:57

A brit herceg Londonba érkezett, hogy a bíróságon előadja panaszait a Daily Mail kiadója ellen.

2023. március 27. 14:57
null

Újabb nagy felhajtás kezdődik a brit Harry herceg körül, miután elkezdődik pere a Daily Mail brit bulvárlap kiadója ellen.

Harry hétfőn érkezett Londonba, hogy a bíróságon előadja panaszait a bulvársajtó ellen. Az ügyfolyamban a herceg nincsen egyedül: olyan más hírességek is emiatt fordultak a bírósághoz, mint Elton John vagy épp Elizabeth Hurley.

A hírességek ügyvédei szerint bizonyítékokkal rendelkeznek arról, hogy a Daily Mail kiadója, az Associated Newspaper bűncselekményeket követett el védenceikkel szemben, súlyosan megsértve a magánélethez és személyiséghez fűződő jogaikat.

A panaszok szerint a bulvárújságírók magánnyomozókat fogadtak, lehallgató-készülékeket helyeztek el, rendőröket fizettek le, jogtalanul szereztek be védett, érzékeny adatokat.

A Daily Mail határozottan tagadja a vádakat. Ugyanakkor a meghallgatások a hét folyamán elindulnak – most éppen Harry herceggel.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nori70
2023. március 27. 17:08
Nem bölcs dolog nekimenni a bulvársajtónak, nem jöhet ki jól belőle. Nagyobb a rutinjuk a lejaratasban.
Akitlosz
2023. március 27. 16:38
Bűncselekmény gyanúja esetén rendőrségen kell feljelentést tenni és nem bírósághoz kell fordulni.
Zsolt75
2023. március 27. 16:24
Majd erről is ír egy könyvet.
Zsolt75
2023. március 27. 16:23
Tiszta alekosz a gyerek. Kívül-belül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!