Amerikai lap: Az amerikaiknak engedniük kell, hogy Magyarország magyar ország maradjon

2023. március 09. 13:43

Gav Max véleménycikkében hangsúlyozta, hogy Samantha Powert nem fogadták kitörő örömmel a magyarok.

2023. március 09. 13:43
null

A Newsmax című amerikai lap a Newsweek véleménycikkét idézve arról ír, hogy „az elmúlt két évtized színes forradalmai egytől egyig kudarccal végződtek.

– tette fel a kérdést a cikk szerzője, Gav Max.

Max felidézte, hogy az USA budapesti nagykövetének kinevezett David Pressman kongresszusi meghallgatásán 2022 nyarán azt mondta, hogy „Magyarországon valós veszélyek leselkednek a demokráciára. Aggasztó trendek feszülnek az emberi jogok, a sajtószabadság és a jogállamiság ellen”. A diplomata akkor ígéretet tett, hogy megbízatása során védelmezni fogja az alapvető jogokat és a transzatlanti értékeket.

A publicisztika szerint Pressman állításai nem tényeken alapulnak, „de a mainstream média és a Biden-kormány nevetséges vádjait visszhangozzák. Amikor emberi jogokról van szó, a baloldali médiában jól azonosíthatók az eljárások. A baloldal eltúlozza az adott helyzetet, de közben kihagy részleteket, és személyesen Orbán Viktort okolja mindenért” – sorolta Gav Max.

Nem fogadták kitörő örömmel Magyarországon a „rombolás ügynökét”

A cikk szerzője kitért arra is, hogy Pressman nemrég Budapestre hívta Samantha Powert, akit Gax Max „a rombolás ügynökének” nevez. Power a helyi kezdeményezéseknek nyújtott amerikai kormányzati támogatásokról szónokolt.

– emlékeztetett Max.

Paprikás forradalom

A publicista ezután arról írt, hogy „a Pressman, Biden és Power által előkészített színes forradalom neve ezúttal lehetne »paprikás forradalom«. De az USA tartozik annyival a magyar népnek, hogy kordában tartja a washingtoni kormány rosszindulatú tagjait.

Az amerikaiaknak engedniük kell, hogy ez így is maradhasson” – olvasható a véleménycikkben.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. március 10. 17:20
Amerikai lap: Az amerikaiknak engedniük kell, hogy Magyarország magyar ország maradjon Engedniük kell?! Nekünk?! Aztán kérdezte itt valaki böszmééken, a zsidókon valamint a buzikon kívül ezeket a seggfej jenkiket, hogy mit lehet a magyaroknak? Jobb ha tudják, a magyarok még azt is leszarták, amit az itt tankokkal uralkodó "szovjetek" és magyarországi elvtársaik akartak. Az ilyen presman, bidé, póver lóver meg a többi haramia ugyanezt kaphatják, esetleg fos alakban. Hogy jobban hasson szagilag és agyilag. Nehogy már valamelyik féleszű buzzancs néger viselje gondolatban Szent István koronáját! A dologban egy biztos, mi itt maradunk és magyarok maradunk! No erre kössél "blogot" vén jenki csataló!
Janika50
2023. március 09. 18:19
Juuuúúúeszéééééé ne is legyen a barátunk. A közmondásoknak komoly alapjuk van. Az egyik, madarat tolláról., ... Isten mentsen bennünket attól, hogy a világ eddigi legnagyobb rablójához hasonlittsunk. A magam részéről sajnálom az átlag amerikait, semmiről nemtehet, nem hetnek. Egyedüli komly hibájuk, hogy jó 200 éve megeszik a kábittást, hogy neki mindent szabad, csak ne gondolkodjanak.
nempolitizálok
2023. március 09. 18:02
Amerikai kéri, hogy a demokratikus amerikai kormány engedje meg, hogy egy távoli európai ország szavazói által megszavazott kormány, illetve a magyar identitás maradhasson. Nem véletlenül szurkolok a kínaiaknak. Mi van, ha Biden két pelenkacsere között meghal és ezt kihasználva a CIA ránk uszítja a románokat.
tölgy
2023. március 09. 17:15
Alapvetően egyetértek, ám az ámerikaiaknak nem kell semmit sem "megengedniük"! Takarodjanak a magyar belpolitikából! És... és a brüsszelita kutyáikat is fogják vissza, hiszen jól látható, hogy a brüsszeliták ámerika kézivezéreltjei....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!