Hivatalos: nyertek a finnek, kedden bővül a NATO

2023. április 03. 14:53

Hivatalosan is csatlakozik a szövetséghez Finnország.

2023. április 03. 14:53
null

Finnország kedden az Észak-Atlanti Szerződés Szervezete teljes jogú tagjává válik – jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, valamint a finn elnöki hivatal Helsinkiben.

Finnország jelentkezési kérelmét a szövetség 30 tagja mind jóváhagyta. A hivatalos tagfelvételi procedúra kedden zárul le, melyet zászlófelvonással ünnepelnek majd meg a tagállamok. Ezen a napon lesz a NATO fennállásának 74. évfordulója is.

Ez egy történelmi nap, amely nagy nap lesz a szövetség életében"

– fogalmazott Stoltenberg,

(MTI)

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2023. április 03. 20:20
Mehetnek majd meghalni.
egon samu
2023. április 03. 19:43
Akkor most a finnek is tagjai lettek a világ elsö számú háborús mafiájának, amely kizárólag amerikai érdekeket képvisel. Én az ideiglenesen Magyarországon és a keleti blokkban állomásozó szovjetek védelme alatt nöttem fel. Több mint 40 év Németország után mondhatom, csak a "haladó" embermegvetö Nyugattól kell tartani!!! Az USA kizárólag rablásból és más országokra kényszerített háborúkból élösködik a Világon......
Dezsőke
2023. április 03. 17:43
az oroszoknak, miért nincs ilyen csoportja? meg a többieknek, miért nincs? miért csak az amiknak van?
pumuklik
2023. április 03. 17:05
Törökország is megszavazta! ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!