„A legfontosabb a nők és kislányok biztonsága” – nekiment a brit kormányfő a politikai korrektségnek

2023. április 03. 10:05

„Nem fogja a politikai korrektség megállítani a rendőröket, hogy elkapják a bűnösöket” – ígéri a brit konzervatív miniszterelnök. A kormány lecsapna a főleg pakisztáni gyökerű bandákra, akik fiatal nőket és lányokat használnak ki és abuzálnak a brit városokban.

2023. április 03. 10:05
null

Új rendészeti szabályokat jelentenek be Nagy-Britanniában hétfőn. A hírek szerint keményebb büntetési tételeket vezetnek be és több támogatást kapnak a rendőrség lokális szervei, hogy megvédjék a lányokat és nőket a szexuális erőszaktól.

Rishi Sunak brit konzervatív kormányfő figyelmeztetett:

Kijelentette: megígéri, hogy a „politikai korrektség” nem fogja megakadályozni a rendőröket, hogy elkapják a bűnösöket. „A legfontosabb a nők és kislányok biztonsága. Semmi nem állít meg minket abban, hogy felszámoljuk a veszélyes bandákat” .

Ezentúl a gyanúsítottak etnikumát is vizsgálni fogják a nyomozások során, és „kulturális érzékenységek” miatt nem fogják megúszni a bűnözők a számonkérést.

Suella Braverman belügyminiszter, aki Sunak kormányfőhöz hasonlóan indiai származású, a brit Munkáspártot támadta: szerinte nem lépnek fel kellő eréllyel a pakisztáni gyökerű férfibandák ellen, akik nők elleni bűncselekményeket követnek el.

Braverman egyúttal azon tanárokat, szociális munkásokat és rendőröket is kritizálta,

akik szerinte szemet hunynak a fiatal lányok abuzálása fölött, hogy ne nézzék őket bigottnak vagy rasszistának.

Azt is kijelentette: egyes pakisztáni közösségek védelmezik az elkövetőket, és a csend segíti a bűncselekmények elkövetését.

A belügyminiszter kötelezte a gyermekvédelmi szakembereket, hogy jelentsék, ha gyerekek szexuális bántalmazásának gyanújával találkoznak.

Braverman belügyminiszter kifejtette: „A mai brit történelem egyik legnagyobb botrányának tartom a történteket. Egyes brit városokban a problémás körülmények között élő, sérülékeny fehér lányokat drogoztak be és erőszakoltak meg a bandák. Őszintének kell lennünk: a tény az, hogy e bandák nagyrészt brit pakisztáni férfiakból állnak.”

Rishi Sunak miniszterelnök leszögezte: „Világos üzenetet akarok küldeni bárkinek, aki sérülékeny gyermekeket használ ki: a törvény teljes súlyával fognak lecsapni rájuk” .

Fotó: Daniel LEAL / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2023. április 03. 13:21
Azért megérdemelnek az angolok - stílszerűen - egy Darwin-díjat azért, hogy az általuk még a gyarmati időkben felszított hindu-paki gyűlöletet és konfliktust sikeresen importálták a Brit Birodalom utáni hanyatlás évtizedeire Brittanniába is, és mostanra már belpolitikává is tették. Gratulálunk, hülye angolok, angol hülyék.
rendesember
2023. április 03. 12:56
Még a végén a színesek billentik helyre az európai valóságot.....
pumuklik
2023. április 03. 12:38
Lehet, a normális emberek már csak keleten találhatók. ...
Szabó Tamás
2023. április 03. 12:24
"..„A legfontosabb a nők és kislányok biztonsága” – nekiment a brit kormányfő a politikai korrektségnek..." És majd jön sorba az iszlám többi alapvetése... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!