Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Viktor Mikita: Ukrajnában valóban megsemmisítik a kisebbségeket – az oroszok

2023. május 15. 14:53

„A magyarok számára jóval könnyebb az élet Kárpátalján” – fogalmazott egy interjúban Kárpátalja megye kormányzója.

2023. május 15. 14:53
null

Kárpátalja megye kormányzója interjút adott a Válasz Online-nak. Az ukrajnai kisebbségek helyzetének bemutatása fontos szerepet kapott az interjúban. „Ukrajnában amúgy valóban megsemmisítik a kisebbségeket – Szlavjankszkban, Kramatorszkban, Melitopolban, Bergyanszkban, Mariupolban” – fogalmazott Viktor Mikita.

Ezzel szemben a magyarok számára jóval könnyebb az élet Kárpátalján.

„A magyar kisebbségnek ehhez képest saját kistérségi képviselői vannak, kijárási tilalom nélkül él, és olyan nyelven szólal meg, amilyenen akar” – mondta.

Természetesen ettől függetlenül Kárpátalja megye kormányzója azt szeretné, hogy minél jobb helyzetbe kerüljön a magyar kisebbség.

– mondta.

***

***

Nyitókép: MTI/Nemes János

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 16. 01:58
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
konfucius
2023. május 15. 18:47
A kurva anyádat neked is, nyikita. Nincsen más megoldás, csak hogy eltakarodtok a roncs országotok éléről, és 500 évre orosz felügyelet alá kerültök, akik talán megnevelnek titeket. Kárpátaljáról pedig kezdjetek el szépen kiköltözni. Ti nem tudtok (mert nem akartok) más népekkel békében és együttműködésben együtt élni, ti csak pusztítani akarjátok azokat, akik nem ti vagytok. Hát ebből nem esztek. Takarodjatok kifelé Kárpátaljáról.
Robert69
2023. május 15. 18:02
Ukrajnában öröm nem ukránnak lenni, nem használhatod az anyanyelvedet nem tanulhatsz korlátlanul az anyanyelveden, nem tölthetsz be vezetői állást, el kell viselned a nácik masírozását és fenyegetéseit és meg kell halnod azért a nemzetért aki kivet magából. Tiszta EU konform és készmenyország nem? NEM
B_kanya
2023. május 15. 17:52
A Krímben hivatalos nyelv az ukrán. Meg Donyeckben is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!