SMS-ben üzent feleségének a hegymászó: agyi ödémát kapott, nem fog tudni lejönni a hegyről

2023. június 02. 19:32

Felesége az interneten emlékezett meg férjéről, aki már soha nem fog lejönni a hegyről.

2023. június 02. 19:32
null

A szingapúri hegymászó, Shrinivas Sainis Dattatraya esetéről az Outside számol be. Dattatraya eltűnése előtt feleségének írt SMS-t, amelyben az állt, hogy agyi ödémában szenved, ezt valószínűleg a megfelelő akklimatizáció hiánya okozta. Felesége elmondta: nem tartja valószínűnek, hogy férjét megtalálják.

– írta Instagram-megemlékezésében.

2023-ban, azaz csak idén 12 hegymászó veszítette életét hegymászás közben, és további 5 embert (köztük Suhajda Szilárdot) még nem találtak meg. Az Everest egyik leghalálosabb szezonja az idei, az okokról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

***

Nyitókép: Lakpa Sherpa / AFP

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Backstab
2023. június 03. 22:48
A faszom mostmar minden napos lessz a hegyremaszas?
Házam Hazája
2023. június 03. 22:08
A jómúltkor éjszaka (mivel alszanak a gyerekek), sms-t írtam a feleségemnek, hogy fél óra és otthon vagyok.
Reszelő Aladár
2023. június 03. 20:20
Ha az embernek nincs problémája, akkor csinál magának. Ha a sima siker unalmas, akkor jönnek az ilyen adrenalinrobbantós ötletek. Mert senki más nem számít. De legalább megöregednie nem kellett.
ars vivendi
2023. június 03. 19:44
Ez az időpont nem volt alkalmas a Csomolungma megmászására mert Nap-Szaturnusz kvadrát volt! https://www.youtube.com/watch?v=p5PyZ2JMyLA 10:20-tól két percben a laikusnak is érthetően elmondja a Mester! ennyi... hogy miért ezt az időpontot választotta a szerencsétlen hegymászónk? mert öntudatlan halálkövetés dolgozhatott benne, ami egy nagyon korai (magzatkori!) traumájának lehet a következménye... ahogy Erőss Zsolt is addig mászott, amíg egyszer csak meghallhatott! még falábbal is, meg oxigén nélkül, hogy biztosabban rajtavesszen nagyon szomorú, de ezt a sorsot választotta magának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!