Jogszabállyal a lopások számának emeléséért? – Kalifornia demokrata szenátora meghúzná a váratlant

2023. június 21. 09:26

David Cortese javaslata kifejezetten megtiltja, hogy a bolti eladók szembe szegüljenek a tolvajokkal.

2023. június 21. 09:26
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

Sokkal könnyebbé válhat a bolti lopás Kaliforniában, miután az állami szenátus nemrégiben elfogadott egy olyan ellentmondásos törvényjavaslatot, amely megtiltja a bolti alkalmazottak számára, hogy szembe szálljanak a tolvajokkal – olvasható a ZeroHedge portálon.

A David Cortese demokrata szenátor által jegyzett javaslat előírja a munkáltatók számára, hogy vezessenek naplót az erőszakos incidensekről, és biztosítsanak képzéseket az ilyen esetek elkerülése érdekében, azonban

kifejezetten megtiltja, hogy a bolti eladók szembe szegüljenek a tolvajokkal.

A kritikusok, köztük a Kaliforniai Ingatlanügynökök Szövetsége (CRA) szerint a törvényjavaslat túl messzire megy. Kiemelték, hogy a legtöbb amerikai üzlet már rendelkezik speciálisan képzett alkalmazottakkal a bolti lopások szakszerű elhárítása érdekében, és ha ezek az alkalmazottak nem végezhetik a munkájukat, az olyan környezetet teremthet, amelyben a bűnözők következmények és különösebb ellenállás nélkül foszthatják ki a boltokat.

A törvényjavaslat jelenleg az állami közgyűlés bizottságainak felülvizsgálatára vár. Különösen érdekes ez a javaslat annak fényében, hogy Kalifornia államában elképesztő mértékben megnőtt a lopások száma, mely főként a kiskereskedőket érinti hátrányosan, akiknek jelentős pénzügyi veszteségekkel kell szembenézniük.

***

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. június 21. 18:21
Majd bezárnak a boltok és mehetnek a szomszédos államokba lopni a négerek.
mokány
2023. június 21. 13:57
Kitörölheti , az alkotmányukkal .
Matocska
2023. június 21. 13:26
Az iméntihez: "A lopás rablássá vagy emberöléssé történő eszkalációja érdekében" : természetesen az eszkaláció elkerülése érdekében. Hamar ENTER rossz ENTER :)
Matocska
2023. június 21. 13:24
A lopás rablássá vagy emberöléssé történő eszkalációja érdekében fontos megelőző intézkedésként üdvözölném már az elején ledurrantani az illetőt. Javaslom az összes itt jóemberkedő rohadéknak az olasz Biciklitolvajok (eredeti cím: Ladri di biciclette) című filmet, amikor a tolvaj egy lopással tönkreteszi a család megélhetését. A magántulajdonhoz és annak megvédéséhez fűződő jog annyira alap egy társadalomban, hogy ennek tiltása már kommunizmus és öngyilkos folyamatokhoz vezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!