Kaliforniában megbüntetnék a gyermekük nemi identitását nem „megerősítő” szülőket

2023. június 21. 09:26

A készülő törvényjavaslat felhatalmazná az állami bíróságokat, hogy kiemeljék a gyermeket a szülő otthonából, ha a felügyeleti joggal kapcsolatos vita során tagadja a kiskorú gyermeke választott nemi identitását.

2023. június 21. 09:26
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

Egy kaliforniai állami törvényjavaslatot nemrégiben úgy módosítottak, hogy a szülők felelősségre vonhatók legyenek gyermekbántalmazás címszó alatt, ha nem támogatják gyermekük választott nemi identitását – írta meg a Fox News.

A törvényjavaslat eredetileg „csak” azt tartalmazta, hogy pozitívan értékelés alá esne a gyermekelhelyezési ügyekben, ha a szülő támogatja gyermeke nemváltoztatását. A módosítás azonban kibővíti a szülői felelősség meghatározását a gyermek jóléte tekintetében. Kimondja, hogy a szülőknek támogatniuk kell a gyermek nemi identitásának „megerősítését” ahhoz, hogy a bíróság alkalmasnak tekintse őket a gyermek egészségéről, biztonságáról és jólétéről való gondoskodásra.

Amennyiben a javaslat törvényerőre emelkedik,

azokat a szülőket, akik nem felelnek meg az új előírásoknak, felelősnek nyilváníthatják „gyermekbántalmazásért”, és megfoszthatják őket szülői jogaiktól.

A törvényjavaslat ugyanis felhatalmazná az állami bíróságokat, hogy kiemeljék a gyermeket a szülő otthonából, ha a felügyeleti joggal kapcsolatos vita során tagadja a kiskorú gyermeke választott nemi identitását és nem hajlandó támogatni nemi átalakító kezelését.

A törvényjavaslatot Lori Wilson demokrata képviselő terjesztette elő Scott Weiner – szintén demokrata – szenátor támogatásával. Weiner azonban nem először igyekszik törvényekkel elősegíteni a genderpropaganda térnyerését. Korábban egy olyan javaslatot dolgozott ki, amely lehetővé tenné, hogy a kaliforniai transznemű gyerekek szülői beleegyezés nélkül is elvégeztethessék a nemi átalakító műtéteket. A mostani javaslat szenátusi meghallgatására június 13-án kerül sor.

***

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 13. 15:41
Vajon hány évre lehet nyitni az legális alkoholfogyasztás és nemátalakítás közti ollót? Amúgy ezek a progresszívek imádják az emberkísérleteket: ha nem lehet őket még az anyaméhben megölni, akkor legalább kasztrálni lehessen őket gyerekkorban, ha pedig szexuálisan megkívánnák őket, akkor azt is szabadjon nekik. Eljön majd az idő, amikor ezeknek a beteg állatoknak a nemi jellegét fogják átszabni, de abban nem lesz sem beleegyezés, sem fájdalomcsillapítás , sem szakértelem.
urban63
2023. augusztus 12. 14:20
Milyen elmebeteg, kegyetlen pszichopata orvos aki egy gyereket át műt? A szülőkkel együtt máglyára velük!!
urban63
2023. augusztus 12. 14:18
Free-Land; Disney-Land; Gay-Land a fejlődés útja? Mi lesz ha a Bidé elpatkol, vagy más lesz a politika a választás után?-Párizs utcáit látjuk majd?
Halas
2023. június 21. 11:37
Ezt akarják Magyarországon is de még tagadják. Család rombolók. Gonosz egy világ épül Kaliforniában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!