Sojgu: Naponta egy ezrednyi katona szerződik az orosz hadsereghez

2023. június 22. 17:12

A tárcavezető jelentése értelmében eddig 114 ezer szerződéses katonát toboroztak, akiket további 50 ezer önkéntes is kiegészít.    

2023. június 22. 17:12
null

Naponta egy ezrednyi katona szerződik szolgálatra az orosz fegyveres erőkhöz, július végére pedig feláll egy tartalékos hadsereg, amely több mint 3700 egységnyi haditechnikát kap – jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter a biztonsági tanács állandó tagjainak csütörtöki tanácskozásán.

„Tartalékokat alakítunk ki egy hadtest, egy hadsereg részeként, ehhez pluszban a 20. páncélos hadsereg öt ezredét. Ott minden a tervek szerint halad. Június végére gyakorlatilag befejezzük a tartalék hadsereg megalakítását, majd a közeljövőben befejezzük a hadtest megalakítását is” –  mondta a miniszter a Vlagyimir Putyin elnök részvételével megtartott tanácskozáson. Sojgu szerint az öt páncélos ezred feltöltöttsége mostanra 60 százalékos mind a személyi állomány, mind a hadfelszerelés tekintetében. Az mondta, hogy naponta átlagosan 1336 ember – gyakorlatilag egy ezred – köt szolgálati szerződést az orosz fegyveres erőkkel. A tárcavezető jelentése értelmében

eddig 114 ezer szerződéses katonát toboroztak, akiket további 50 ezer önkéntes is kiegészít.    

A védelmi minisztérium csütörtökön közölte, hogy újabb négy önkéntes alakulat kötött vele szerződést,a számuk így meghaladta a húszat. Sojgu védelmi miniszter szombaton parancsba adta, hogy ezek a formációk - Moszkvában több mint 40 ilyenről tudnak –, július 1-jéig szerződjenek le az általa vezetett minisztériummal. A védelmi tárca vezetője a biztonsági tanács ülésén – gyakorlatilag megismételve Putyin előző napi bejelentését –, azt mondta, hogy az ukrán hadsereg, amely az elmúlt 16 nap során súlyos veszteségeket szenvedett, csökkentette aktivitását, és az átcsoportosításra összpontosít.    

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a tanácskozáson arról tett jelentést az elnöknek, hogy az ukrán fegyveres erők ellentámadásuk kezdete, június 4-e óta szerdáig 13 nyugati harckocsit és 59 nyugati páncélozott gyalogsági járművet veszítettek. Patrusev szerint ebben az időszakban az orosz erők összesen 246 harckocsit, 595 páncélozott járművet, köztük 152 páncélozott gyalogsági járművet, 279 tüzérségi löveget és aknavetőt (köztük 48 nyugati gyártmányút), 42 sorozatvetőt, 2 légvédelmi rakétarendszert, 10 taktikai vadászgépet, 4 helikoptert, 264 drónt és 424 járművet semmisítettek meg.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 23. 06:55
Meg is érdemlik..
llnnhegyi
2023. június 22. 19:34
Győztes csapathoz! Naná hogy!!
stug
2023. június 22. 18:22
Az oroszok adatai alapján az ukránok gyakorlatilag elfogytak - de akkor miért van szükség egy újabb orosz ezredre naponta?
Kormánypárti2
2023. június 22. 18:12
Az ukránpárti buzik nagyon aktívak. Csak nem a vesztüket érzik? :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!