Az ukrán ellentámadás egy romániai autosztráda

2023. szeptember 09. 14:28

A hadjáratnak volt egy konkrét célja, ezt a célt az ukránok nem érték el.

2023. szeptember 09. 14:28
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„A vitát a NaTE jelenlegi állásával kapcsolatban értelmetlennek találom. A hadjáratnak volt egy konkrét célja, az Azovi-tenger elérése. Ezt a célt az ukránok nem érték el. Egy 90%-os híd nem híd. Egy 10%-os pedig inkább egy romániai autósztrádára hasonlít. Hogy volt-e áttörés, vagy csak beszivárgásról beszélhetünk esetleg egy olyan próbálkozásról ami teljes kudarcba fulladt, a háború kimenetele szempontjánól édesmindegy.

A Nyugaton kiképzett és a Nyugat által felszerelt új ukrán dandárok, amik pótolhatatlan szolgálatokat tehettek volna ha reális célok elérésére vetik be őket, felmorzsolódtak. Lehet szallagcímeket gyártani, és twitter videókba kapaszkodni, de a lényeg lényeg marad. Ukrajnának nem sikerült megváltoztatnia a háború logikáját és rákényszerítenie az oroszokra egy gyorsan mozgó, összfegyvernemi harcformát.

A hadjárat kudarca pedig azt jelenti, hogy Ukrajna megmaradt annak a felörlő háború csapdájában, amit a NaTE huszárvágásával próbált megkerülni. Ha valaki történelmi analógiákat keres akkor az 1969-1970-es Kifullasztó Háború esettanulmányához érdemes nyúlni. Ukrajna kudarcot vallott ott ahol Izrael, kínnal-keservvel ugyan, de sikerrel járt. Megváltoztatni egy folyamatban lévő háború logikáját. Ez az orosz-ukrán háború jelenlegi állása.”

Nyitókép: Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2023. szeptember 10. 15:00
Első világháborúban a frontvonalban levő első lövészárok mögött már ott volt a második és a harmadik is. Ha hosszú hetek alatt sikerült áttörni, akkor visszavonultak a másodikba, és elkezdték ásni a negyediket... Ha az oroszok is ezt csinálják, akkor hamarabb fognak elfogyni az ukránok, mielőtt haladnának a tengerpart felé pár kilométert.
tizennyolcfok
2023. szeptember 10. 08:57
ma reggelre vége lett az ukrán "hadjáratnak"? és ezt csak kohnnak árulták el az ukránok? akkor most már ezt is tudjuk. az mondjuk megnyugtató, hogy kohn szerint már körülbelül százszor vesztettek az ukránok, minden ukrán többször is meghalt. én megvárom mire kohn szerint kétszázadszor is vesztenek.
Kozmosz
2023. szeptember 10. 03:51
Issszonyatosss
Namond
2023. szeptember 09. 22:23
A kezénél összekötve találtak rá egy tóban egy Ukrajnában szolgáló brit állampolgárra https://www.atv.hu/kulfold/20230909/a-kezenel-osszekotve-talaltak-ra-egy-toban-egy-ukrajnaban-szolgalo-brit-allampolgarra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!