Nem vicc: Ausztriában 3D-nyomtatott vegán lazacot kezdtek el forgalmazni (VIDEÓ)

2023. szeptember 18. 22:47

A világon elsőként.

2023. szeptember 18. 22:47

Ausztriában, a világon elsőként forgalomba hozták a 3D-nyomtatott vegán lazacot, amit már a boltokban is meg lehet vásárolni – írja az iflscience.com.

A terméket a Revo Foods nevű élelmiszer-technológiai startup fejlesztette ki.

Más húspótló termékekhez hasonlóan a lazacalternatíva is mikoproteinből készül, amely fonalas gombákból származik. 

A Revo Foods a Mycorena céggel együtt évek óta dolgozik 3D-nyomtatott élelmiszeripari termékeken. 

Ha érdekli, hogyan készül a 3D-nyomtatott lazac, itt megnézheti:

Nyitókép: Pixabay

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota2
2023. október 17. 21:12
Na igen, egy szeletke ilyen szar egy adag műanyagba és egy nagy darab papírba csomagolva. Fel kell köpni és aláállni! Talán beszélni kellene arról is, miért lesz lenyomva az összes ilyen szar a normális emberek torkán: mert lassan 10 milliárd éhes (emberi) száj van a bolygón...
kukasmacska
2023. szeptember 19. 21:42
Miért ragaszkodnak a gyártók a húsos megnevezésekhez? Vegán párizsi, vegán szalámi, vegán kolbász, most meg vegán lazac. Ha utalják a húst és a húsfogyasztást, miért akarják utánozni folyton a kinézetét és az ízét?
august
2023. szeptember 19. 14:22
need-info 2023. szeptember 19. 10:06 Lehetnek ennél ostobábbak az emberek? ------- Erről a műhúsról jut eszembe az egyik sörös ismerős jellemezte a citromos sört, hogy az, az első lépés a guminő felé. A műhús az vajon hány lépés lenne? Egyébként a magyarok technológiai fejlődését említették az előbb, vicces le mondjuk egy nyomtatott "mű" csirkepörkölt nokedlival. Kinek jutna eszébe ilyen műkajákat gyártani, amikor van belőle igazi? Valaminek a helyettesítése eredetileg a műanyag föltalálásával kezdődött. Lásd hova jutottunk, még a tengerekből is 100 tonnaszám halásszák kifele. Habár lesz műhal helyette. és mű tőkehalmáj is, technológia kérdése az egész, no és a 3D-be nyomtató szerkezet.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 19. 12:30
Végül is a birkák is ilyen 3D nyomtatással készültek. A dogtorminiszterelnögúr extrudálta őket ki a segge likán. 💢💨🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!