Óriási tűz ütött ki Csíkszeredán (videó)

2023. szeptember 13. 19:57

Szerda estére sikerült lokalizálni a tüzet, több mint hatvan tűzoltó és önkéntes vett részt az oltásban.

2023. szeptember 13. 19:57

Tűz ütött ki a csíkszeredai burgonyatárolónál szerdán délután, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok eloltásán. Az egész városban terjeng az erős füst – írta meg a Maszol.ro.

Friss információik szerint azóta sikerült lokalizálni a tüzet, több mint hatvan tűzoltó és önkéntes vett részt az oltásban.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint hatalmas lángok csaptak fel a Vadász utcában található burgonyatárolónál. A helyszínre több tűzoltóautót és egy mentőautót is küldtek – írta a portál. 

Az ISU közölte, mintegy 300 négyzetméteren pusztít a tűz az épületben, ahol burgonyát és faanyagot tárolnak.

Korodi Attila, a város polgármestere tájékoztatott: az állami tűzoltóság, a madéfalvi és a csíkcsicsói önkéntes tűzoltók is megérkeztek és segítenek az oltásban.  A polgármester elmondta, a raktárban vannak a mezőgazdaságban használatos vegyszerek, ám a szakértők szerint ezek nem robbanékonyak, tehát nincs robbanásveszély – olvasható a Maszolon. 

Az esetről készült felvételeket itt tekintheti meg: 

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. szeptember 14. 10:24
Oda a pityóka?
blazeusz
2023. szeptember 14. 00:55
Csíkszeredánban
nakatomi
2023. szeptember 13. 21:15
"Óriási tűz ütött ki Csíkszeredán" Nem kötekedés a részemről, de szeretném felhívni a hírszerkesztő figyelmét, hogy nem CsíszeredÁN, hanem CsíkszeredáBAN. Mint ahogyan a megszokottól eltérő alakot használunk Pécs és Győr esetében is. ( PécsETT, GyőrÖTT) Ezeket a különlegességeket meg kell őrizni a nyelvünkben.
Obsitos Technikus
2023. szeptember 13. 20:41
Pedig arrafelé híresen finom a pityóka. Most hajában sültet lehet majd egy ideig kapni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!