Mexikói elnök: Ukrajna helyett Latin-Amerikának segítsen az USA!

2023. október 02. 21:26

Szerinte az Egyesült Államok irreálisan sok pénzt költött már a háborúra.

2023. október 02. 21:26

Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök szerint az Egyesült Államok „irracionálisan sok pénzt költ” Ukrajna katonai támogatására. Az államfő egyúttal felszólította Washingtont, hogy fordítson több anyagi forrást a latin-amerikai országok támogatására – írja a Sky News.

A mexikói elnök már többször kérte az Egyesült Államokat, hogy a migrációs nyomás enyhítése érdekében adjon több pénzt a közép-amerikai és karibi térség gazdasági fejlődésének támogatására.

Legutóbbi felszólalásakor kijelentette, bár az USA ez alkalommal nem engedélyezte a támogatások folyósítását, már így is rengeteg pénzt küldött Ukrajnának. 

Vajon mennyit szántak az ukrajnai háborúra? 30-50 milliárd dollárt? Ez a lehető legirracionálisabb és legkárosabb dolog, amit csak tehettek”

 – vélekedik. 

Lopez Obrador összességében igyekszik semleges maradni a háború kérdésében. Több alkalommal bírálta a Kijevnek nyújtott nyugati katonai támogatást, valamint a béketárgyalásokat sürgeti. Igaz, Mexikó is támogatott néhány ENSZ-határozatot, amelyek elismerték Oroszország felelősségét a konfliktusban.

Nyitókép: Eyepix / AFP

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 03. 01:32
Amerika már így is végletesen el van adósodva. Hamarosan önként latin-Amerikává válik. Már ha nem lenne már jelenleg is az. A pénz pedig, nagyon rengeteg pénz már így is latin-Amerikába áramlik a kábítószerkereskedelmen keresztül. Mennyibe kerül a kokain latin-Amerikában és mennyibe északabbra? Na ott van az a pénz, amit akar.
Zjzj
2023. október 02. 22:36
Mexiko fele a hazakuldott penzbol el, a tobbi meg az usa gyaraiban dolgozik; mit nem akar meg ez a mukdo? Zorban korban szenved?
Mich99
2023. október 02. 22:35
@Ugandai Bubuzi Te már Mexikóhoz is értesz...?
Mich99
2023. október 02. 22:31
A világ bármely más országa jobban megérdemelné a segítséget mint az ukrán nácik. De a zusának épp azok kellenek Oroszország meggyengítéséhez, és ugye ez a legfontosabb...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!