Egy gyermekért három terrorista

2023. december 07. 10:11

Míg Izraelben a hazatérő gyermekeket és nőket ünneplik, addig a palesztin területeken a gyilkossági kísérletek miatt letartóztatott bűnözőket.

2023. december 07. 10:11
Hajdú Tímea
Hajdú Tímea

November utolsó napjaiban elöntötték a közösségi oldalakat az izraeli túszok hazatérésének örömteli pillanatai. A terroristák karmaiból kiszabaduló gyerekek futottak apjuk, anyjuk, közeli rokonaik karjaiba. Idős hölgyek ölelhették meg újra az unokájukat, és elszakított testvérek borulhattak egymás nyakába. A felszabadult pillanatokra árnyékot vetett, hogy milyen cserébe kellett beleegyeznie Izraelnek: egyetlen izraeli túszért három palesztint kellett elengednie a börtönökből.

Miközben Izrael azokat az ártatlan embereket ünnepelte, akiket a terroristák az október 7-ei mészárlás közepette ragadtak el saját otthonukból és a sivatagi fesztiválról, addig a ciszjordániai városokban másfajta ünnep zajlott. A palesztinok az izraeli börtönökből kiengedett nőket és kiskorúakat éltették, akiknek jelentős részét erőszakos cselekmények miatt csukták le, s nem csak kődobálásért: sokakat gyilkossági kísérletért, lövöldözésért, robbantásért. A tömeg a Hamasz zöld zászlóit lengette, azét a szervezetét, amely Izrael elpusztítását hirdeti.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 07. 13:18
gyzoltan szerint az úgy lenne igazságos, hogy a most NÉGY MILLIÓ km2-n lakó arabok további, 25e km2-t szerezzenek meg, mig a zsidók a fél-dunántúlnyi területükrők is mondjanak le. gyzoltan-2 javaslatában én valahogy nem érzem az objektivitást.
Tommaso
2023. december 07. 13:12
Izrael jó üzletet kötött, ha( emberéletek kapcsán) lehet igy fogalmazni. Egy zsidó ember életét maguk az arabok értékelik sokkal többre, mint a saját hontársaikét. A háború, és a népirtó terroristák JOGOS LIKVIDÁLÁSA folytatódik, mert a HamaSS volt az, amelyik nem akart, vagy nem tudott több elrabolt túszt szabadon engedni. A megtámadott SZU Berlin központjáig üldözte a rájuk támadó német nácikat, Az USA - több ezer km-en át - Japánig üldözte a rájuk támadó fasiszta szigetlakókat. Eredmény -1: az agresszor megsemmisitő veresége. Eredmény-2 : mind Japán, mind Németország azóta békeszerető állam. A példa tehát adott Izrael számára.
P_F_Juli
2023. december 07. 10:30
"A felszabadult pillanatokra árnyékot vetett, hogy milyen cserébe kellett beleegyeznie Izraelnek: egyetlen izraeli túszért három palesztint kellett elengednie a börtönökből......akiknek jelentős részét erőszakos cselekmények miatt csukták le, s nem csak kődobálásért: sokakat gyilkossági kísérletért, lövöldözésért, robbantásért." Ez a palesztinok sikere, hiszen ezzel nemcsak a gyerekek terroristává nevelésével, hanem immár bűnözők kiszabadításával is tudják soraikat növelni. Ezért gyilkoltak, raboltak el embereket "7-én". Nem a megbékélést segítik, hanem azt érik el, hogy Izrael is hasonló eszközöket vessen be annak érdekében, hogy az "arab tengerben" egyáltalán az életben maradást biztosíthassa saját maga számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!