Ismeretlenek szétverték Magyarország legszebb betlehemét (KÉPEK)

2023. december 14. 11:10

Az önkormányzat feljelentést tett az ügyben.

2023. december 14. 11:10
null

Óriási a felháborodás Makón, miután valaki – minden bizonnyal az éj leple alatt – hétfőre virradóra megrongálta a város főterén, a szökőkút közelében felállított, 2020-ban az ország legszebbjének választott betlehemet, derül ki a Délmagyar cikkéből.

A nyilvánosságra hozott fényképeken látszik, hogy nem egyszerű rongálásról van szó: a kis Jézust darabokra törték, az egyik király fejét leszakították, és az állatokat sem kímélték.

Az önkormányzat feljelentést tett az ügyben. A területet több kamera is figyeli, elképzelhető, hogy ezek felvételei segítenek megtalálni az elkövető(ke)t.

„Amint a nyomozás lezárul, megpróbálják helyreállítani, megragasztani a szétvert alakokat. Azt egyelőre nem tudni, ez egyáltalán lehetséges-e, illetve hogy az esetleges reparálás után hogy fognak kinézni” – mondta a regionális lapnak Csermák Szilvia önkormányzati képviselő.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2023. december 18. 09:48
Ezek a Betlehemszétverök festenek hatalmas portrét a népirtók büntársáról egy szegedi ház falára.
Sulammit
2023. december 18. 09:43
A rendőrök elfogják a bíró kiengedi.
Welszibard
2023. december 18. 08:49
Sajnos, néhány éve a mi településünkön is ugyanez történt: unatkozó kamaszok az éjszaka leple alatt szétverték a főtéren szépen kiállított betlehemes istállót a kisjézussal, Máriával, báránnyal, stb. A rendőrségi feljelentés majd a nyomozás kiderítette, hogy egy 13 éves cigány származású kamasz és barátai voltak a tettesek. A szomorú ebben csak az volt, hogy éppen előtte ünnepélyes keretek közt kapta meg a Kárpátaljáról idejött gyerek és az anyja a magyar állampolgárságot. Ez volt a "hála". Az egész település fel volt háborodva, de mivel fiatalkorúakról volt szó, a büntetés sajnos elmaradt.
anonymtalan2
2023. december 15. 17:26
Tetteseket elfogni, hülyére verni, majd fegyverrel a hátukba erőszakkal megjavítatni velük, de úgy hogy jobbak legyenek objektíven, mint újkorukba. Ha az ombucman vagy bárki más az eljárás miatt pofázni mer, azt befogni a javítási munkálatokba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!