Itt a fordulat: mégsem lesz szigorítás az idősek jogosítványainál

2023. december 05. 19:27

Ausztria blokkolta az uniós terveket.

2023. december 05. 19:27

Egy tervezett uniós módosítás szerint a közeljövőben új szabályok vonatkoztak volna az idősebb sofőrökre – mutat rá az Origo. A portál emlékeztet, hogy a tervezet szerint annak, aki elmúlt 70 éves és szerette volna megtartani a jogosítványát, 

meg kellett volna ismételnie bizonyos teszteket.

Úgy tűnik, ebből egyelőre nem lesz semmi, mert több uniós tagállamban, de különösen Ausztriában komoly felháborodás alakult ki: több párt, valamint autós szervezetek is felháborodtak az „életkori diszkrimináció” kapcsán – írta az Index.

Hétfőn az uniós közlekedési miniszterek Brüsszelben tárgyaltak, amelynek eredményeként a vitatott tervek lekerültek a napirendről. 

Az osztrák sajtónak Leonore Gewessler közlekedési miniszter úgy fogalmazott: „a hangsúly az állampolgárok egyéni felelősségén van. Nekik maguknak kell eldönteniük, hogy képesek-e még autót vezetni”.

Nyitókép: JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
time
2023. december 07. 18:05
Ti elhiszitek, hogy jóban sántikálnak és a biztonságosabb közlekedés a céljuk? Ugyan. Az autózást akarják ellehetetleníteni. Ha valami letehetetlen vizsgát kényszerítenek ránk, az egynek jó. A 70+ egy jó nagy létszámú autós kivonása a forgalomból, de jönnek majd a többiek is. Nem véletlen a biciklisek priorizálása sem, nem saját kútfő ez a főpolginál sem. A másik irány, amiből támadnak, az autózás megfizethetetlenné tétele. De a kedvenc eszközük az agyonszabályozás, életidegen baromságok kötelezővé tétele.
Zolt
2023. december 06. 19:45
Bizonyos eus ostobák,jó módjukba mindig csak butaságokat tudnak kitalálni. Ha ezek az ostobák tudnának gondolkodni rájöttek volna ,hogy nem korfüggő a tudás.Pl vezetés is, ahogy az evés,írás. Befolyásoló tényezők vannak.Ember ember tudása teljesítőképessége változó,de lehet betegség. Viszont,ha a tanuló vezetőben megbízik az ember ,hogy tapadztalatot fog gyűjteni,tapadztalatlanul,akkor milyen jog alaján lehet megfosztani jogilag a tapasztalt idős akár,111 évest,ha ő úgy érzi biztonságosan tud vezetni. Tiszta ovodás szintű bírkák találgatnak ki baromságokat.Bar a szülők a hibásak,hogy ilyen hülyéket neveltek akinek nincs önálló gondolata,nem tud önállóan mérlegelni.Azért jó volna tudni kik azok ilyen baromságokkal állnak elő,nem ártana a nyilvánosság.Hogy tudjuk kivel nem kell foglakozni,alapból..sötétség dereng bamba tekintetén és a kapa jobban állna neki. Szerintem
elégia
2023. december 05. 19:31
Brüsszelben úgy gondolták, hogy fokozzák a demokráciát. Szerintük az emberek meg az orvosok kiskorúak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!